© Valling.com

Langtidsstegt oksefilet med grillede peberfrugter og kartofler

Bøffen er ikke kun en fantastisk proteinkilde, men også en af dagskostens bedste garanter for jern. For at udnytte mineralet optimalt er det dog vigtigt, at måltidet indeholder C-vitaminer.

30. april 2014 af Mads Persson

Langtidsstegt oksefilet med grillede peberfrugter og kartofler (6 personer)

Ingredienser: 1 oksefilet på ca. 1,5 kg 3 røde peberfrugter 1,5-2 kg små kartofler med skræl 1 bundt rosmarin 1 helt hvidløg 1 spsk. balsamicoeddike 3 spsk. olivenolie Salt og peber

Sådan gør du:

1. Steg kødet i ovnen ved 145 gr. i 1-2 timer afhængigt af din smag. Vil du have stegen rosa, skal stegetermometeret vise 55-60 gr.

2. Halvér peberfrugterne, og giv hvidløgsfeddene med skræl på et ‘tryk’ med den flade side af en kniv. Peberfrugt, hvidløg, kartofler, rosmarin, balsamico, olivenolie, salt og peber blandes sammen i et stort ildfast fad.

3. Når stegen er færdig, tages den ud og hviler. Imens skrues temperaturen op på 220 gr., og fadet med tilbehøret sættes i ovnen.

4. Rør rundt i blandingen ca. hvert 10. min., så det ikke branker, og giv det hele ca. 30 min.

5. Servér fadet med kartofler og peberfrugter sammen med skiver af den rosa steg.

Læs også hvordan det røde oksekød effektivt reparerer på trætte muskler efter hård træning: Klik her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: