© Valling.com

Lun kartoffelsalat og oksefrikadeller

Prøv en anderledes og sundere udgave af den klassiske ret.

28. juli 2015 af Hannah Grant.

Lun kartoffelsalat og oksefrikadeller

Til 4 personer: 600 g nye kartofler 2 fed hvidløg 1 bdt. frisk purløg ½ bdt. frisk estragon ½ dl olivenolie 2 spsk. æblecidereddike 1 spsk. dijonsennep 800 g magert hakket oksekød 2 æg 2 dl mælk, lun 4-6 spsk. havregryn 2 fed hvidløg, fintsnittede 2 zittauerløg, finthakkede ½ bdt. frisk basilikum, groft snittet 75 g feta Salt + peber

Sådan gør du: 1. Ovnen forvarmes til 200 °C.

2. Kartoflerne renses for jord og koges møre med salt.

3. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æggene, og rør det hele igennem. Blandt derefter havregryn og mælk i, og rør farsen sammen til en blød og smidig konsistens. Vend løg, hvidløg, basilikum og smuldret feta i, og tilsæt salt og peber til sidst.

4. Rul farsen til kødboller, som er lidt større end golfbolde, og dryp herefter lidt olivenolie ud over kødbollerne. Bag dem i ca. 8 min., til de er faste.

5. Rør dijonsennep, eddike, salt og peber sammen, og benyt et piskeris, mens der tilsættes olivenolie. Tilsæt de friske urter, og vend det hele sammen med kartoflerne, lige inden retten serveres.

Næringsindhold pr. person: Energi: 674 kcal Protein: 54,8 g Fedt: 32,9 g Kulhydrat: 37,5 g Kostfibre: 2,7 g

Bliv klogere på kartoflen!

SE OGSÅ: Sund chili con carne - opskrift på chili con carne, som både er sund, smager godt og er nem at lave

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: