Bonus Suppe med grønsager er en let måde at skabe et næringsrigt og mættende måltid på. Fisken i retten øger proteinindholdet betydeligt. Den hvide fisk, fx torsk eller sej, er specielt rig på selen, som sænker risikoen for visse kræftformer.

Lynbouillabaisse

Suppe med grønsager er en let måde at skabe et næringsrigt og mættende måltid på.

21. marts 2012

Ingredienser - 2 personer Ca. 250 g frossen sejfilet eller anden hvid fisk 1 bagekartoffel 1 rød peberfrugt 1 rødløg 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 lille dåse tomatpuré Ca. 1 liter fiskebouillon (evt. vand plus fiskebouillonterning) 1 dåse flåede tomater 1 håndfuld basilikumblade 4 dl fløde, 13 % 1 citron

Tilberedning Skær alle grønsager ud i grove stykker, og steg dem i en tykbundet gryde i olivenolien. Når de er godt stegte og begynder at hænge fast i grydens bund, tilsættes tomatpuréen, og der omrøres hurtigt i gryden, så det ikke brænder på.

Tilsæt fiskebouillonen, de flåede tomater, basilikummen og selve fisken. Lad suppen simre under låg i ca. 30 min., til alle ingredienserne er møre.

Blend suppen med stavblender eller i en normal blender, til den er helt lind. Sæt gryden tilbage på blusset, og tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: