© Valling.com

Lynstegt kylling i kokosmælk

Wokmad er hurtig, nemt og fremfor alt sundt og fedtfattigt. Her får du en version med kylling i kokos.

6. februar 2012

Ingredienser - 4 personer 2-3 stk. kyllingebryster 2 bagekartofler 1 hoved broccoli 1 stk. frisk chili 2 fed hvidløg 2 spsk. rapsolie 1 tsk. gul karry 1 dåse kokosmælk Saften af en citron Salt og peber 1 knivspids sukker Ca. 500 g vilde ris 4 spsk. peanuts 1 bundt frisk koriander

Tilberedning Start med at klargøre grønt og kød, så det let kan steges, når wokken er varm og klar. Skær kyllingebrysterne ud i ca. 2 x 2 cm tern. Skræl kartoflerne, og skær dem ligeledes i 2 x 2 cm tern. Pluk broccolien i små buketter. Hak chili og hvidløg fint.

Varm olien op i gryden, og steg først kartoffelternene i 2-3 min. Tilsæt så kylling, chili, hvidløg og karrypulver. Svits det sammen med kartoflerne i yderligere 2-3 min. Tilsæt nu kokosmælk, citronsaft, sukker, salt og peber, og lad retten koge op. Når den koger, sænkes varmen, broccolien tilsættes, og den simrer videre i 3-4 min.

Kog imens risen i forholdet 2 dele vand til 1 del ris. Når risen er færdig, lægges kyllingen ovenpå. Drys med peanuts og koriander på toppen.

Tip

Rå broccoli er sprængfyldt med C-vitamin, men opvarmning trækker dem ud af planten. Til gengæld bliver stoffer som fx karotinerne mere tilgængelige, når broccolien opvarmes. Tilbered derfor altid broccoli i minimal tid, så alle de gode næringsstoffer bevares.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: