© Valling.com

Lynstegt tun med jordbærsalat

En tunbøf indeholder mere protein end en tilsvarende oksebøf. Spis den sammen med masser af grøntsager og få et lækkert og sundt måltid.

27. juli 2015 af Mads Persson/smagnu.dk.

Lynstegt tun med jordbærsalat

Til 4 personer: 4 friske tunbøffer a ca. 125-150 gram 1 butternutgræskar Skallen af 1 citron 1 fed presset hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 bakke jordbær 1 bakke babyspinat 1½ dl piskefløde 1 tsk. hvid balsamico Friskkværnet sort peber Havsalt

Sådan gør du: 1. Skræl græskarret, kassér kernerne, og skær græskarret ud i lange, flotte stykker. Vend dem i 1 spsk. olie, revet citronskal samt hvidløg, og bag dem i en forvarmet ovn ved ca. 225 grader i 20 min.

2. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Vend dem i en salatskål med babyspinat samt en dressing rørt af fløde, balsamico og sort peber.

3. Til sidst krydres tunbøfferne godt med salt og peber, pensles med 1 spsk. olie og lægges på en brandvarm grillpande eller havegrill. Det går hurtigt nu, da tunen skal være rosa i midten, så hold godt øje, og lad dem kun få ca. 1 min. på hver side.

4. Servér tunbøfferne lige fra grillen med den friske jordbærsalat og de søde lune græskar ved siden af.

Næringsindhold pr. person: Energi: 447 kcal Protein: 42,6 g Fedt: 22,2 g Kulhydrat: 17 g Kostfibre: 5,2 g

Derfor skal du spise tun!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: