© Andreas Mikkel

Ossobuco

Gryderetter er meget nemme og fleksible.

21. september 2010 af Julie Hey

10-km-gryden (til 4 personer)

Ingredienser: 3 fed hvidløg 1 løg 6 tomater 6 stilke bredbladet persille 8 store skiver kalveskank 4 spsk. mel Salt og peber 15 g smør 4 spsk. olie 2 spsk. tomatpuré 2 dl hvidvin 4 dl kalvebouillon

Tilberedning: Pil hvidløg og løg, og hak dem i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Hak persillen fint, og gem det til pynt.

Vend kødet i mel, og drys med salt og peber. Smelt smørret i en gryde, tilsæt olie, og brun kødet et par skiver ad gangen.

Tilsæt løg, tomater, tomatpuré og hvidvin. Lad det hele koge op i et minut, så alkoholen fordamper. Tilsæt bouillon, kog op, og læg låg på. Skru ned for varmen, og lad retten simre i 1½-2 timer.

Tilbehør Drys ossobucoen med persille, og servér fx med en grov kartoffelmos.

Tips I Italien serveres ossobuco med safranrisotto – den såkaldte risotto milanese.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: