© Valling.com

Ovnbagte frikadeller

En fed frikadellefars plejer at præge julebuffeten. Men prøv i stedet at tilberede frikadellerne i ovnen, og fyld farsen med grønt, så fiberindholdet øges, og fedtet mindskes.

5. december 2012 af Mads Persson

Ingredienser - 10 personer

Ca. 750 g hakket kalv/flæsk, 8-10 % 1 finthakket løg 2 bagekartofler 1 fintrevet rødbede 1 håndfuld valnødder 1 bdt. persille 4 æg 4 spsk. grovvalsede havregryn 1 spsk. fintrevet peberrod Ca. 2 dl skummetmælk

Tilberedning

Skræl de to bagekartofler, kog dem møre, og mos dem derefter godt med en gaffel.

Bland dem med kødet, løg, rødbede, mælk, peberrod, valnødder, æg, havregryn og finthakket persille til en fingernem fars. Smag til med salt og peber.

Form herefter ca. 20 små frikadeller af farsen, og bred dem ud på et stykke bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Servér som kødet til fx rødkålssalaten.

Prøv også denne lækre opskrift på kyllingefrikadeller med valnødder, persille, rød peber og feta.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: