Tallerken med pasta og laks
© Thomas Dahl

Laksepasta med mozzarella og spinat

Får du nok fisk? Suppler dit fiskebehov med denne lækre pastaret med laks, mozzarella og spinat. Velbekomme.

11. december 2017 af Anders Karmark

Laksepasta med frisk mozzarella, spinat, revet citronskal og olivenolie

Ingredienser (til 4 pers.):

400 g frisk fuldkornspasta
500 g laksefilet
100 g frisk mozzarella
150 g babyspinat
Revet skal fra 1 citron
1 spsk. olivenolie
Salt og peber


Derfor skal du spise mere laks.

Sådan gør du:

  • Bag laksen i en forvarmet ovn ved 200 g i ca. 10 min.
  • Skær mozzarellaen i kvarte skiver. 
  • Kog pastaen, og vend den sammen med olivenolie, citronskal og babyspinat. 
  • Smag til med salt og peber.
  • Pluk laksen ud over pastaen, og fordel mozzarellaen til sidst.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 535 kcal
Protein: 37,9 g
Fedt: 23,8 g
Kulhydrat: 36,1 g
Kostfibre: 7 g

Pasta
Er pasta sundt?

Sammen med ris, kartofler og brød har pastaen stået i skammekrogen de seneste år, men fuldkornsvarianterne rummer både langsomt-optagelige kulhydrater, masser af vitaminer og mineraler samt kostfibre nok til at dække hele dagsbehovet i en enkelt servering. Du kan booste sundhedsværdien ved at spise pastaen kold, fx i en pastasalat. Når pastaen afkøles, bliver den blodsukkerstabiliserende og styrker samtidig din tarmsundhed, hvilket har stor betydning for immunforsvaret. Så invitér trygt hverdagsklassikeren tilbage på bordet. 

© iStock

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad irriterer dig mest i fitness-centeret?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: