© Valling.com

Picadillo med butterbeans

Den mellemamerikanske gryderet picadillo er perfekt restitutionsmad. Den er nemlig fyldt med gode proteiner og kulhydrater, som effektivt genopbygger kroppen efter træning.

24. oktober 2014 af Hannah Grant.

Picadillo med butterbeans

(Til 4 personer)

Ingredienser: 250 g butterbeans 400 g hakket oksekød, 8-10 % 2 laurbærblade 2 zittauerløg 4 fed hvidløg Evt. 1 rød chili, hvis retten skal være stærk 2 spsk. olivenolie 1 tsk. spidskommen 1 spsk. tørret oregano 1 dåse tomatpuré 2 dåser flåede tomater 2 røde peberfrugter, skåret i strimler 50 g udstenede oliven 1 spsk. æbleeddike Frisk purløg Evt. skyr Salt og peber

Sådan gør du: 1. Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.

2. De drænes, skylles og koges op i frisk vand med laurbærblade og salt. Lad lagen simre, til bønnerne er møre, og køl dem herefter af i kogelagen.

3. Fintsnittet løg og hvidløg (og evt. chili) sauteres (steges let) i olivenolien med spidskommen og oregano. Kødet tilsættes og tilberedes ved høj varme.

4. Tomatpuréen tilsættes og ristes hårdt af. Kom nu de flåede tomater i sammen med peberfrugt, oliven, salt, peber og æbleeddike. Koges op og simrer en times tid ved lav varme og hyppig omrøring.

5. Kødet serveres med bønner toppet med hakket purløg og evt. en skefuld skyr på siden, hvis retten er stærk. Skal der fyldes ekstra godt op efter et hårdt træningspas, så tag et stykke groft brød til.

Næringsindhold pr. person: Energi: 521 kcal Protein: 39,1 g Fedt: 17,7 g Kulhydrat: 59,3 g Kostfibre: 15,8 g

Vidste du, at bønner er ren superfood? Klik her og læs hvorfor!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: