© Valling.com

Råmarineret laks med sprød blomkål

Fed fisk er sagen, hvis helbredet skal have et gevaldigt boost. Og effekten ligger helt i top, hvis fisken spises rå.

13. juli 2012

Ingredienser - 4 personer

Ca. 600 g fersk laksefilet (skal have været frosset i mindst 24 timer, inden den bruges) Saften af 1 citron 1 tsk. dijonsennep 1 tsk. honning 2 spsk. olivenolie 1 bdt. purløg 1/2 ‘hoved’ blomkål 6 skiver groft brød

Tilberedning

Tø laksen op i køleskabet, og skær efterfølgende den optøede laks ud. Skær med en meget tynd/flad kniv i så tynde skiver som muligt.

Fordel laksefileterne på 4 tallerkner, så tallerknerne dækkes af fisken.

Pisk sennep, honning, citronsaft samt olien til en tyk, cremet dressing.

Smør dressingen ud over laksen, og lad den marinere i ca. 10 min.

Hak den friske blomkål meget fint, så den næsten bliver til smulder, og drys den over laksen.

Pynt til sidst lakseretten med klippet purløg, og servér den med et godt groft brød.

Retten her bliver kun god, hvis fisken er det, så tag en tur til fiskehandleren.

Om råmarineret laks med blomkål

Når fisk spises rå, løftes de ernæringsmæssige kvaliteter til et endnu højere niveau. Den ubehandlede fisk forbedrer sanseoplevelsen og derved mætheden. Samtidig sikrer rå fisk, at du får fuldt udbytte af fiskens næringsstoffer.

Især 2 ting er godt repræsenteret i laksen, og det er n-3-fedtsyrer og D-vitamin. Begge er enormt vigtige for helbredet. D-vitamin forbindes med en høj knoglestyrke, men vitaminet kan meget mere. Immunforsvaret styrkes af fyldte D-vitamin-depoter, ligesom humøret holdes i top. N-3-fedtsyrerne forbindes med et sundt kredsløb, og fedtsyrerne er bestemt værdifulde modstandere af enhver blodprop.

Deres betydning rækker dog længere. Fx viser ny forskning, at du får mere ud af din styrketræning, hvis du indtager godt med n-3. Også hjernen stortrives, når indtaget er i top, ligesom inflammationer dysses ned af n-3-fedtsyrerne.

Næringsindhold pr. portion

Energi 664 kcal Protein 45,9 g Kulhydrat 56,9 g Kostfibre 12,8 g Fedt 31,1 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: