© Valling.com

Spaghetti carbonara med parmaskinke

Fed ostesauce og hvid pasta. Så bliver det ikke meget værre, men i vores version transformeres den italienske klassiker til et sundt måltid.

22. marts 2012 af Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 450 g fuldkornsspaghetti 8-12 skiver parmaskinke 1 bdt. persille 4 spsk. revet parmesan 2 æg – evt. pasteuriseret 1 spsk. olivenolie Salt og peber

Tilberedning Tænd ovnen på 200 grader, og sæt en gryde over med rigeligt, saltet vand til pastaen.

Læg parmaskinkeskiverne i ét lag på en bagepapirklædt bradepande, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er sprøde.

Læg pastaen i det kogende saltede vand, og kog den, til den er al dente. Dræn den helt for vand, og sæt til side.

Finthak persille, og smuldr parmaskinken i mindre stykker, og sæt begge til side.

Varm olivenolien op i en stor pande eller gryde, og tilsæt pastaen. Vend den let rundt, og tilsæt pisket æg, parmesan, peber og persille.

Vend det hele hurtigt rundt, og servér med den smuldrede sprøde parmaskinke på toppen og evt. en grøn salat af, hvad du måtte have i køleskabet.

Om spaghetti carbonara

Der er uendelig mange måder at tilberede spaghetti på. De hurtige er de mest oplagte, når man kommer træt hjem, og faktisk er de også oftest de lækreste. Spaghetti carbonara er et godt bud på hurtig og lækker pasta.

Den skal dog have et par solide sundhedstvist for at blive spiselig – rent ernæringsmæssigt. Første tvist er at erstatte hvid pasta med fuldkornsditto. Det alene fordobler rettens indhold af fordøjelsesfremmende og kolesterolsænkende kostfibre og vigtige vitaminer og mineraler som jern, thiamin og kalium.

Næste tvist er at fjerne de værste fedtbomber og i stedet lave en lækker sovs af hjertevenlig olivenolie, proteinbugnende æg og mager skinke. Parmesanosten kan du godt beholde. Den er kendetegnet ved at rumme 50 pct. mere protein end en mager bøf. Helt i top bliver retten, hvis du supplerer med en let grøn salat af fx peberfrugt, agurk, tomat og hovedsalat.

Næringsindhold pr. portion

Energi 749 kcal Protein 38,7 g Kulhydrat 110,5 g Kostfibre 14,4 g Fedt 20 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: