Spicy frikadeller med hvidkål

Når du træner, presser du kroppen. Derfor er det vigtigt, at du spiser mad, der giver styrke og sundhed. Det får du i denne opdaterede klassiker.

3. marts 2011

Kost og god form hænger sammen, og ingen steder er den sammenhæng så tydelig som efter en omgang konditionstræning.

Har du fx løbet en lang tur, er kroppens energidepoter drænede, blodsukkeret er i knæ, og fibrene i de strabadserede muskler er medtagne. Det er derfor, du bliver øm efter træning. Har træningen været rigtig hård, er dit immunforsvar også i knæ.

For ikke at blive svækket, syg og skadet er det vigtigt at proppe nogle næringsstoffer indenbords, som reparerer kroppen, genopfylder de tømte depoter og styrker immunforsvaret. Opskriften her leverer varen på alle fronter.

Kålen sprudler af vitaminer og plantestoffer, der får immunforsvaret på ret køl. Kødet bygger musklerne stærke igen, mens det grove brød genopfylder kroppens energidepoter. Og så smager det hele oven i købet ganske fortrinligt!

Ingredienser til 1 person: 125 g hakket kalv og flæsk, maks. fedtindhold 3-7 % 3 spsk. grovvalset havregryn 1 dl danskvand ½ rødløg, finthakket ½ gulerod, fintrevet ¼ rød chili, finthakket 300 g hvidkål i hele blade 1 spsk. kapers 1 tsk. dijonsennep 1 spsk. revet parmesan 1 tsk. olivenolie 1½ skive kernerugbrød Plantemargarine til stegning Groft salt og peber

Tilberedning: Bland hakkekødet, havregryn, danskvand, rødløg og gulerod i en skål, og rør det godt sammen i et par minutter. Tilsæt chili, salt og peber. Lad farsen trække i mindst 30 minutter i køleskabet.

Damp hvidkålsbladene møre i ca. 5-8 minutter, og lad dem dryppe af på et viskestykke. Bland sennep, olivenolie og kapers, og vend hvidkålen i. Drys med revet parmesan.

Steg frikadellerne på en teflonpande i en lille smule fedtstof. Stegetiden er ca. 10-12 minutter afhængigt af frikadellernes størrelse.

Servér med en skive letristet rugbrød og en stor buket brøndkarse.

Prøv også denne lækre opskrift på kyllingefrikadeller med valnødder, persille, rød peber og feta.

Næringsindhold pr. portion

Energi 745 kcal Protein 47,7 g Kulhydrat 97,2 g Kostfibre 20,2 g Fedt 24,3 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: