© Valling.com

Sprængt kalkunbryst

Fjerkræ-indslaget på julebordet ender som oftest med den fede andesteg. Men prøv i stedet at udskifte anden med kalkunbryst. Det sprænges således, at tilberedningen foregår helt uden brug af fedtstof, hvorimod smagen bevares.

5. december 2012 af Mads Persson

Ingredienser - 10 personer

1 stort kalkunbryst 1,5 liter vand 8-10 peberkorn 2 laurbærblade 10 spsk. salt 5 spsk. sukker 4 rødbeder ½ daggammelt bagerrugbrød 2 spsk. olie 1 spsk. balsamicoeddike 1 bdt. kørvel

Tilberedning

(Dagen inden:) Læg brystet direkte i gryden med vand, laurbærblade, peberkorn, salt og sukker.

Kog det hele op - lad blandingen simre 15-20 min.

Læg kalkunbrystet på køl i lagen hen over natten.

Dagen derpå tages kødet op af lagen og skæres så tyndt som muligt og spredes fladt ud på et fad.

Dernæst skal rødbederne have et opkog, pilles for skræl og skæres i fine, små tern.

Ligeså skæres rugbrødet i lidt større (1 x 1 cm) tern, som vendes i olie og ristes på bagepapir i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til de er sprøde.

Rødbedetern og croutoner drysses nænsomt over kødet, og til sidst pyntes med finthakket kørvel, og der dryppes lidt olie-eddike over fadet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: