Sprængt oksespidsbryst

Når du har lagt låg på gryden og skruet ned for kogepladen, har du god tid til at løbe 15-20 km, tage et bad, dække ord og anrette maden.

21. september 2010 af Julie Hey

20-km-gryden (til 4 personer)

Ingredienser: 2 gulerødder 1 løg ¼ knoldselleri 1½ kg sprængt oksespidsbryst 4 stilke persille 3 laurbær 10 peberkorn

Tilberedning: Vask gulerødderne grundigt, og skær enderne af. Pil løget, og skær det i kvarte. Rens knoldsellerien, og skær den i grove stykker.

Fjern fedt og sener fra oksebrystet, kom det i en stor gryde, og dæk med vand. Kog op, og fjern skum, der svømmer ovenpå, med en ske.

Tilsæt grønsagerne og de øvrige ingredienser, og lad kødet småkoge under låg i 2½-3 timer.

Prik i kødet med en gaffel, og mærk, om det er helt mørt. Tag oksespidsbrystet op af lagen, og skær det i tynde skiver.

Tilbehør: Serveres med peberrodscreme og en salat af fx asparges, gulerødder og friske grønne bønner.

Tips: Koldt oksespidsbryst er også godt dagen efter i en rugbrødssandwich med revne gulerødder og sprød salat.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: