© Valling.com

Svinekoteletter i stærk tomatsovs

Svinekoteletter i stærk tomatsovs er en fantastisk opgradering af den gamle klassiker, der med sine mange proteiner og markante smag byder på en lang række slankekvaliteter.

31. oktober 2011 af Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 800 g svinekoteletter 800 g kartofler i både 1 spsk. olivenolie 1 stilk plukket salvie 2 fed hvidløg i tynde skiver 1 stort finthakket løg 1 finthakket rød peberfrugt 1 finthakket chili uden kerner 200 g svampe 400 g dåsetomater Salt og peber og lidt sukker

Tilberedning Tænd varmluftsovnen på 200 grader. Fordel kartoflerne på en bradepande, dryp dem med lidt olie, og bag dem i ca. 30 min.

Gnid koteletterne med olie, salvie, hvidløg, salt og peber. Læg dem i et ildfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20-25 min.

Lav imens tomatsovsen ved at stege løg, peberfrugt, chili og svampe ved høj varme i olien på en tykbundet pande. Hæld tomat, sukker, salt og peber ved, og lad sovsen simre i ca. 15 min.

Tag koteletterne ud af ovnen, fordel tomatsovsen over dem, og servér med de ovnbagte kartofler.


Svinekoteletter i fad er en gammel kending fra 80’erne. Her var de sunde og næringsrige koteletter dog som regel druknet i fed flødesovs, der fik retten til at gøre stor skade på kaloriekontoen. I denne opdaterede version af retten er det overflødige fedt fjernet og erstattet med en spicy tomatsovs, som giver karakter og sparker til forbrændingen.

Koteletterne er meget rige på protein, og i samspil med tomatsaucen skaber det en sand smagseksplosion og er uhyre interessant rent ernæringsmæssigt.

De seneste års forskning har lært os, at smag og mæthed er uløseligt knyttet sammen. Særligt én smag, den såkaldte umami (en rund smag, der blandt andet findes i kød og ost), har vist sig at være vigtig, da den smag sender masser af mæthedssignaler til hjernen.

Årsagen til, at kroppen jubler, når der er markant med umami i maden, er, at smagen er knyttet til værdifulde aminosyrer, som kroppen behøver for at kunne danne hormoner og nyt væv. Forskere mener, at lysten til umami således er en naturlig guide til sunde madvalg, der sikrer et sundt og stærkt helbred. Akkurat som sødme guider os til energigivende kulhydrater, og salt styrer os hen til madvarer, der er rige på vigtige mineraler.


Se også vores opskrift på sund chili con carne

Næringsindhold pr. portion

Energi 725 kcal Protein 66,7 g Kulhydrat 63,1 g Kostfibre 7,7 g Fedt 24,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: