© Valling.com

Svinemørbrad med ristet rødkålssalat

Rødkål er super sundt og bl.a. spækket med C-vitamin. Spiser du kålen sammen med en jernrig madvare som svinemørbraden her, er du dækket godt ind med hensyn til jern, C-vitamin og proteiner i et sundt vintermåltid.

25. november 2014 af Hannah Grant.

Svinemørbrad med ristet rødkålssalat

Til 4 personer: 1 hoved rødkål, snittet i 0,5-cm-strimler 3 appelsiner, fint revet skal og flotte halve skiver 50 g pistacienødder uden skal, groft hakket 2 svinemørbrader 1 bdt. timian, skyllet 4 fed hvidløg, knust Frisk snittet persille til servering Salt + peber Olivenolie Æbleeddike

Sådan gør du: 1. Ovnen forvarmes til 200 °C.

2. Skær senerne af mørbraderne, og drys med salt og peber. Brun af ved høj varme på en pande med olivenolie og knust hvidløg. Til sidst tilsættes timian.

3. Læg svinemørbraderne på en rist oven på timianstilkene. Læg herefter hvidløget på toppen. Svinemørbraderne bages i ca. 7-8 min. i ovnen, indtil kernetemperaturen er 54 °C. Tag dem ud, og lad dem hvile.

4. Rist rødkålen hårdt af ved høj varme i lidt olivenolie, så den karamelliserer på den ene side. Skru ned for varmen, tilsæt salt, peber og æbleeddike. Lad kålen simre, til den er mør. Appelsin og pistacie vendes i med persillen, og det serveres med saftige skiver af svinemørbrad.

Næringsindhold pr. person: Energi: 582 kcal Protein: 56,1 g Fedt: 27,3 g Kulhydrat: 32,5 g Kostfibre: 8 g

Hvad er rødkål godt for? Find ud af det her.

Vil du læse mere om den supersunde kål? Klik her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: