© Valling.com

Urtepanerede fiskefileter

Remoulade, fiskefileter fra fryseren og masser af stegefedt. Sådan kender vi den traditionelle fiskefilet. Her dampes de friske fiskefileter og drysses i stedet med en grov, fiberrig panering, som ikke har suget fedt til sig.

5. december 2012 af Mads Persson

Ingredienser - 10 personer

10 friske fiskefileter uden skind/ben Ca. 5 skiver daggammelt mørkt brød med kværnede kerner 1 fed hvidløg 3 spsk. pinjekerner Skrællen af 1 citron 1 spsk. olivenolie 1 bdt. blandede friske krydderurter (fx dild, persille, basilikum) ½ glas hvidvin

Tilberedning

Fordel fiskefileterne i et ildfast fad, hæld vinen ved, dæk fadet med folie, og damp fileterne i ovnen ved 175 grader i ca. 10-15 min.

Smuldr eller finthak brødet imens, og bland det i en skål med olie, pinjekerner, citronskræl, et presset fed hvidløg og krydderurter samt en smule salt.

Rist brødblandingen, til den er let sprød.

Køl fiskefileterne ned, dræn væden, og servér dem med et flot drys af brødblandingen over.

Servér med ekstra citron og kogte kartofler til.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: