Tallerken med pasta og grøntsager
© Thomas Dahl

Vegetarpasta

Med friskrevet parmesan, stegt græskar, syrlige rødløg, olivenolie, citron, sorte bønner og frisk oregano

21. december 2017 af Anders Karmark

Vegetarpasta med grøntsager 

Ingredienser (til 4 pers.):

400 g frisk spinatpasta
200 g græskar (ordnet og renset)
100 g kogte sorte bønner
2 rødløg
2 spsk. mørk balsamico
1 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie
Saft og revet skal fra en ½ citron
100 g friskrevet parmesan
Frisk oregano
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Snit rødløgene i fine halve skiver, og vend dem rundt i en skål med mørk balsamico og sukker. 
  • Lad det stå og trække i 10 min. Vend rundt i skålen indimellem. 
  • Skær græskarret i tern a ca. 1 x 1 cm.
  • Sautér græskarternene i olivenolien på en meget varm forvarmet pande i ca. 4-5 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne undtagen den friske oregano, og lad det hele sautere i 3-4 min. under konstant omrøring. 
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog den friske pasta. 
  • Vend pastaen sammen med grønsagssaucen. 
  • Pynt med lidt frisk oregano. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 452 kcal
Protein: 18,9 g
Fedt: 15,4 g
Kulhydrat: 62,3 g
Kostfibre: 5,6 g
Revede grøntsager
Pasta lavet af grønsager

Du kan erstatte den traditionelle pasta med hjemmelavet ‘pasta’ lavet af tynde grønsagsstrimler. Det skaber variation til fx den klassiske spaghetti bolognese og øger rettens sundhedsværdi markant. Det er lettest at gå til med en såkaldt spiralmaskine, der kan lave tynde strimler af fx squash, gulerod, sød kartoffel eller spidskål. 

© iStock

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad irriterer dig mest i fitness-centeret?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: