Havregrød med frugt
© iStock

Cremet havregrød med lækker topping

Pift den traditionelle havregrød op med simple ingredienser.

17. august 2017 af Anders Karmark

Havregrød med æg, banan, bær, nødder og sirup

Ingredienser (til 2 pers.)

2 dl grovvalsede havregryn
2 dl vand
2 dl minimælk
2 æg
1 tsk. ingefærpulver
1 tsk. sukker
½ tsk. salt


Til topping

1 banan
2 håndfulde bær*
2 håndfulde nødder
Lidt sirup eller honning


*Bonus-info

Blåbærrenes antocyaniner hører til naturens mest kraftfulde plantestoffer. De bremser skadelig iltning af hjernen og mindsker muskel­ømheden i dagene efter et krævende træningspas.

Sådan gør du

  • Bring vand, mælk og havregryn i kog i en kasserolle. 
  • Når grøden er kogt næs­ten færdig, tilsættes æg, salt, ingefærpulver og suk­ker. 
  • Tag grøden af varmen, og rør godt i den, til det hele er blandet godt sammen.
  • Skær bananen i tern eller skiver, og pynt grøden med dem samt de øvrige toppings.
  • Servér straks.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 474 kcal
Protein: 21,5 g
Fedt: 19,6 g
Kulhydrat: 57,1 g
Kostfibre: 7,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: