Appelsinglaseret laks
© thomas Dahl og wichmann+bendtsen

Forårsmad: Opskrift på appelsinglaseret laks

Laks er både sundt og lækkert, og så passer den fede fisk perfekt til de grillaftener, vi går i møde. Server denne lækre appelsinglaseret laks med en frisk forårssalat til.

29. marts 2017 af Martin Kreutzer

Appelsinglaseret laks til to personer


Ingredienser:
  • 2 laksestykker a ca. 175 g 1 fennikel
  • 2 lime 1 citron Havsalt
  • En håndfuld friske mynteblade
  • 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • 2 skiver groft landbrød
  • Marinade til laksen
  • 2 spsk. soja 4 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. ahornsirup 1 tsk. fintrevet ingefær Kværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  • laksen efter for ben. Bland marinaden, og pensl oversiden af laksen med lidt af marinaden. Læg fisken på en tallerken med oversiden ned i lidt af marinaden. Læg film over, og stil på køl 1 time.
  • Snit fennikel fint på et snittejern, og marinér den i saften fra den ene lime og en halv citron. Krydr med salt og peber, smag den til.
  • Steg fisken i olivenolie på en slip let-pande, først på oversiden i ca. 3 minutter, vend så fisken, og steg færdig på skindsiden.
  • I det sidste minuts stegetid hældes resten af marinaden over fisken – øs marinade over fisken med en ske gentagne gange.
  • Anret fisken med lime, citronbåde og fennikelcrudité med mynte, og servér med groft brød til.

Næringsindhold pr. person:

  • Energi: 552 kcal
  • Protein: 39,3 g
  • Fedt: 25,9 g
  • Kulhydrat: 43,1 g
  • Kostfibre: 4,8 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: