Læs også

Grillspyd oksekød på grill

Ko på grillen

Grill: Grillet kalkunbryst, ketchup og pastasalat

Fyr op under din sundhed med grillet kalkunbryst.

8. juli 2010

Grillet kalkunbryst

Ingredienser til 4 personer: 1 kalkunbryst (ca. 800 g) Marinade: 1 dl øl ½ dl olie 2 kviste frisk rosmarin 2 fed hvidløg Citron Salt og peber

Tilberedning: Hak hvidløg og rosmarin fint, og bland alle ingredienser til marinaden sammen. Læg kalkunbrystet i – gerne mange timer før. Brun kødet på grillen, og læg det herefter på indirekte varme med låg på i ca. 45-50 minutter. Lad kalkunbrystet hvile 15 minutter, før du skærer det i skiver.

  • Kalkun er fedtfattigt og et rigtig godt alternativ til rødt kød.

Ketchup 2.0

Ingredienser til 4 personer: 2 spsk. balsamico ½ dl rapsolie 2-3 spsk. ketchup 1 fed presset hvidløg Friskkværnet peber

Tilberedning: Hæld lidt balsamico op i en skål. Pisk olien i – lidt ad gangen. Tilsæt ketchup og hvidløg, og smag til med salt og peber.

  • Balsamico er vineddike – en sund smagsgiver, der fremstilles af druer.

Pastasalat

Ingredienser til 4 personer: 300 g fuldkornspasta 1 fennikel 300 g friske ærter 4 spsk. jomfruolivenolie 2 spsk. æbleeddike Groft salt og friskkværnet peber

Tilberedning: Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, og køl den af. Tag ærterne ud af bælgene. Halvér fenniklen, fjern stokken, og snit den i papirtynde skiver. Bland det hele sammen i en skål. Pisk olivenolie og æbleeddike sammen. Vend alle ingredienserne i dressingen, og smag til med salt og peber. Servér straks.

  • Fuldkornspasta giver dig langt mere E-vitamin og jern end hvid pasta.

Se også vores lækre og sunde pastasalat med kylling

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: