Grillet hel lakseside med tomat- og pinjekernetopping

Den blærede: Grillet hel lakseside med tomat- og pinjekernetopping samt krydderurtesauce og kartofler.

20. juni 2011

Ingredienser - ca. 6 personer 1 hel lakseside uden ben 300 g groft brød 1 håndfuld pinjekerner 1 lille bundt persille 5 finthakkede tomater 1 bundt finthakket forårsløg 4 fed presset hvidløg 1 citron 2 spsk. olivenolie ½ l cremefraiche 6 % 1 bundt finthakket dild Små nye kartofler Salt og peber

Tilberedning

  • Tag grillristen ud af kuglegrillen, og læg laksen på skindsiden fladt ud på grillristen med et stykke stanniol under sig. (Brug kuglegrill, da den vil fungere som ovn og give brødmassen en sprød skorpe).

  • Finthak derefter brødet, og bland det med tomat, pinjekerner, persille, citronsaft, olie, forårsløg, hvidløg samt salt og peber. Mos det hele til en tyk masse, og spred derefter denne masse ud over hele laksens kødside.

  • Varm grillen rigtig godt op, og læg så risten med laksen på ind i kuglegrillen. Laksen skal nu have ca. 20-30 minutter ved jævn indirekte varme -_altså ingen varme kul direkte under laksesiden.

  • Lav imens krydderurtesaucen ved at blande finthakket dild med cremefraiche, lidt citronsaft samt salt og peber.

  • Kog til sidst de nye kartofler, så de stadig har bid, og servér dem og saucen til laksesiden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: