Læs også

Grillspyd oksekød på grill

Ko på grillen

HUSK: Giv kødet rigelig hviletid – så det kan sætte sig – inden du skærer ud. © Valling.com

Intervalgrillet hel oksemørbrad

I denne opskrift får en oksemørbrad inden stegningen et flere timers ‘bad’ i en marinade af bl.a. æblemost, hvis enzymer medvirker til at mørne kødet.

2. juni 2014 af Mads Persson/smagnu.dk.

Intervalgrillet hel oksemørbrad

Opskrift: (hovedret til 4 pers.)

  • 1 oksemørbrad på ca. 1-1,5 kg

  • 0,5 liter æblemost

  • 2 fed presset hvidløg

  • Et par stilke frisk rosmarin

  • 1. Start med at lave en marinade af æblemost, presset hvidløg og rosmarinkviste.

  • 2. Puds mørbraden af, så du får fjernet de værste sener, fedt m.m. Læg den i en plastikpose, hæld marinaden over, og forsegl posen godt.

  • 3. Lad mørbraden marinere i 6-12 timer på køl. Vend den evt. i ny og næ.

  • 4. Varm grillen godt op, og brun mørbraden hurtigt på alle sider.

  • 5. Tag mørbraden fra varmen, og lad dernæst temperaturen på grillen falde lidt, så kødet ikke branker.

  • 6. Grill nu mørbraden i 3 omgange – alle på 15 min. og med 15 min. hvilepause imellem.

  • 7. Hav altid et stegetermometer i kødet, som skal ende på 55-60 gr. Til sidst lader du kødet hvile, og her vil det nemlig stige til yderligere ca. 65 gr. Og så vil det være perfekt rosa!

Grilltid/marinering: Ca. 1½ time/12 timer

Egnet til: Den store grillaften, hvor du har rigelig tid, og selskabet virkelig skal forkæles og imponeres.

Om intervalstegning: Stegemetoden ‘intervalstegning’ er blevet den store åbenbaring blandt erfarne grillmastere. Ved denne stege-hvile-metode får kødet nemlig den perfekte kernetemperatur – og kødet opleves ekstremt mørt. Man arbejder med flere små stege- og hvile-‘etaper’, og intervalprincippet gør, at blodet sætter sig, og kødet bliver helt ensartet stegt ind imod den rosa midte.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: