Læs også

Grillspyd oksekød på grill

Ko på grillen

SPYD Metalspyd er nummer et til de tykke chunks. Bruger du træspyd, så læg dem i vand i nogle timer inden. © Valling.com

Kærnemælksmarinerede oksechunks på grill

Kærnemælk er genialt, når der skal marineres og mørnes. Mælkevæden trækker ind i kødet, hvis fibre udvider sig gradvist, og resultatet er det saftigste og møreste kød.

2. juni 2014 af Mads Persson/smagnu.dk.

Kærnemælksmarinerede oksechunks på grill

Opskrift: (hovedret til 4 pers.)

  • Ca. 1-1,5 kg skært oksekød med fedt/sener fjernet (fx filet, mørbrad, tyndsteg eller tyksteg)

  • 1 liter kærnemælk

  • Saften af en lime

  • 1 spsk. cayennepeber

  • 2 fed presset hvidløg

  • 1 spsk. tomatpuré

  • 1 spsk. brun farin

  • 1. Skær oksestegen ud i ca. 6 store chunks pr. person.

  • 2. Rør marinade af kærnemælk, lime, cayenne, hvidløg, tomatpuré og farin.

  • 3. Læg kødet i en skål, hæld marinaden over, bland, og dæk med film.

  • 4. Lad det marinere i 24 timer på køl.

  • 5. Grilning: Varm grillen op til høj temperatur. Imens fordeles oksekødet på spyd, evt. også med grøntsager på. Grill spyddene i 2-3 min. på hver side, til kødet er rosa.

Grilltid/marinering: 6 min./24 timer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: