Læs også

Grillspyd oksekød på grill

Ko på grillen

RENT SNIT: Brug din største og skarpeste kokkekniv til udskæringen. Og husk at skære, så kniven hele tiden er vinkelret på fibrene – ‘årerne’ – i kødet. © Valling.com

Oksecarpaccio på grillen

Carpaccio er normalt en rå udgave af en meget fin okseudskæring. Men ved hjælp af den sydende grill kan du hurtigt og let lave din egen carpacciovariant med masser af smag af grill og sommer.

2. juni 2014 af Mads Persson/smagnu.dk.

Oksecarpaccio på grillen

Opskrift: (forret til 4 pers.)

  • 800 g okseentrecote eller anden ‘høj’ udskæring

  • 1 bdt. frisk basilikum

  • 2 håndfulde pinjekerner

  • 4 spsk. friskrevet parmesan

  • 1 fed hvidløg

  • Ca. 3 dl olivenolie

  • Saften af en citron

  • 1 bakke rucola

  • Salt og peber

  • 1. Vend kødet i 1 dl af olien samt salt og peber. Lad det hvile ca. 15 min. i marinaden.

  • 2. Varm grillen godt op, og steg kødet ved høj varme i ca. 2-3 min. på hver side, så det er helt rosa og kun har en let stegeskorpe. Lad det hvile i 10 min.

  • 3. Imens laves en hurtig pesto ved at blende basilikum, 2 spsk. parmesan, hvidløg, 1 håndfuld pinjekerner, 2 dl. olie og citronsaft. Farven skal være flot grøn, og pestoen tyk i konsistensen.

  • 4. Skær nu kødet i så tynde, fine skiver som muligt – som du ville skære fx en filet.

  • 5. Fordel skiverne fladt på fire tallerkener, drys lidt rucola på, dernæst lidt pesto, og til sidst pyntes med hakkede mandler og revet parmesan.

Grilltid/marinering: 3 min./15 min.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: