Læs også

Grillspyd oksekød på grill

Ko på grillen

SUNDE MARINADER En hjemmerørt marinade giver ikke blot et smagsmæssigt løft. Den beskytter også dit grillkød mod farlige stoffer. Få lækre marinadeopskrifter: Klik her! © Valling.com

Teriyakimarinerede oksestrimler på grill

Hvorfor nøjes med at give sig i kast med grill og rødt kød, når det handler om den klassiske hovedret? Her er en forret/frokostret med et asiatisk tvist.

2. juni 2014 af Mads Persson/smagnu.dk.

Teriyakimarinerede oksestrimler på grill

Opskrift: (forret til 4 pers.)

  • Ca. 600 g oksekød i tynde strimler

  • 60 ml sojasauce

  • 3 spsk. fintrevet ingefær

  • 3 fed presset hvidløg

  • 2 spsk. brun farin

  • 1 finthakket frisk chili

  • 3 tsk. fiskesauce

  • 2 bdt. hjertesalat

  • 1 håndfuld bønnespirer

  • 1 bk. sukkerærter

  • 2 spsk. ristet sesam

  • 1. Rør en marinade af soja, ingefær, hvidløg, chili, farin og fiskesauce.

  • 2. Fordel marinaden (gem ca. 4 spsk. til salat) over kødet. På køl i 2-3 timer.

  • 3. Varm grillen op til høj varme. Si marinaden fra kødet (dryp godt af), og lyngrill det ca. 1 min. på hver side.

  • 4. Bland de resterende ingredienser til salaten med marinadedressingen, og fordel til sidst kødet i salaten.

  • 5. Pynt med ristet sesam, servér straks.

Grilltid/marinering: 2 min./3 timer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: