© Valling.com

Hønsesalat

Den fede mayonnaise fra hønsesalaten er her udskiftet med græsk yoghurt, æg og moste kartofler. Det giver en dejlig cremet konsistens, god sammensætning af næringsstoffer og højt indhold af protein.

5. december 2012 af Mads Persson

Ingredienser - 10 personer

1 hel kylling (gerne øko) eller 4 kyllingebryster 4 dl grønne ærter 2 fintrevne gulerødder 4-6 spsk. græsk yoghurt 4 bagekartofler 6 æg 6-8 drueagurker 1 bdt. frisk dild Salt, peber

Tilberedning

Kog kyllingen i rigeligt vand evt. tilsat et laurbærblad, løg og peberkorn (kan efterfølgende bruges til fond).

Køl kyllingen helt ned,og pil den herefter i små, mundrette stykker med en gaffel eller hænderne.

Mens kyllingen køler ned, skrælles kartoflerne og koges helt møre. Kog samtidig æggene i ca. 6 min.

Bland kyllingen med gulerødder, drueagurker, ærter, kartofler, yoghurt og æg til en grovmoset salat.

Smag til med salt, peber, dild og lidt citron. Servér fx med sprødstegt parmaskinke og ristet rugbrød.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: