© wichmann+bendtsen.

Jomfruhummerhaler med salsa og salat

Jomfruhummeren har et højt jernindhold - spis den sammen med C-vitaminrige grøntsager og få størst udbytte af mineralet.

14. september 2015 af Anne Larsen.

Jomfruhummerhaler med salsa og salat

Frokost til 4 personer: 30-40 jomfruhummerhaler (alternativt kan du bruge pil selv-rejer) 200 g salater, fx frisé og bulls blood 2 agurker 2 røde peberfrugter 1 rød chili 2 ubehandlede citroner 1¼ dl hvidvinseddike 4 spsk. ekstrajomfruolivenolie 4 tsk. akaciehonning Havsalt og friskkværnet sort peber Tilbehør: 4 tykke (60-70 gram) skiver ristet lyst fuldkornsbrød

Sådan gør du: 1. Kog en gryde vand op, og opløs 1 spsk. salt i vandet. Kom haler og citronskiver i.

2. Når halerne kommer op til overfladen, tages de op i et dørslag til afdrypning og afkøling. Pil halerne, og fjern tarmen i jomfruhummerhalerne (se vejledning i artiklen her).

3. Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Del agurkerne, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurk, rød peber og rød chili i bittesmå tern. Pisk eddiken med olie og honning, og smag til med salt og peber. Hæld den over de små tern.

4. Anret salaten ved siden af halerne, og hæld salsaen over.

Næringsindhold pr. person: Energi: 465 kcal Protein: 35,9 g Fedt: 15,4 g Kulhydrat: 50,3 g Kostfibre: 9,4 g

Derfor skal du spise jomfruhummer!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad er det bedste ved vintertræning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: