Klassisk hotdog
© Thomas Dahl

Klassiske hotdogs

Opskrift: Klassisk hotdog med hjemmelavet agurkesalat, remoulade, og ristede løg.

2. januar 2017 af Kok Anders Karmark

Ingredienser til otte hotdogs:

  • 8 pølsebrød
  • 8 wienerpølser a 80-100 g (lavt fedtindhold) 
  • 1 tsk. rapsolie
  • 2 dl sennep
  • 2 dl ketchup 
  • 150 g finthakket løg til anretning
Agurkesalat:
  • ½ agurk
  • 1 dl eddike
  • 100 g sukker
Remoulade:
  • 100 g fintrevet gulerod
  • 100 g finthakket løg
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. sennep
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl eddike
  • 100 g sukker
  • 100 g mayonnaise (gerne rapsoliebaseret)
  • 50 g græsk yoghurt (2 pct. fedt)
Ristede løg:
  • 1 stort løg
  • 2 æggehvider
  • 200 g hvedemel
  • 2 dl rapsolie

Sådan gør du:

Agurkesalat:

  • Skær den halve agurk i tynde skiver, og vend dem med sukker og eddike.

Remoulade:

  • Vend løg, gulerod, salt, eddike og sukker godt sammen, og lad det stå i køleskabet natten over.
  • Dræn løg og gulerod grundigt, og rør det sammen med mayonnaise, græsk yoghurt, karry, gurkemeje og sennep.

Ristede løg:

  • Skær løget over på midten. Skær løget i 2-3 mm tykke strimler, og vend dem i æggehviderne.
  • Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend løgstrimlerne i melet, og steg dem ved middelvarme i olien på panden, til de er sprøde og lyst brune. Læg efterfølgende de ristede løg på køkkenrulle eller avispapir for at dræne overskydende fedt væk.

Hotdog'en:

  • Steg pølserne i ca. 15 min. på en middelvarm pande i 1 tsk. rapsolie, og vend dem 10-12 gange, så de får en ensartet stegeskorpe og farve.
  • Anret din hotdog.

Næringsindhold pr. hotdog:

  • Energi: 912 kcal
  • Protein: 28,5 g
  • Fedt: 44,9 g
  • Kulhydrat: 103,4 g
  • Kostfibre: 8,4 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: