Oksehotdog
© Thomas Dahl

Oksehotdogs med syltede rødløg

Opskrift på oksehotdog med hjemmelavede syltede rødløg, agurkecreme, chilipesto, bacontern og tomat.

2. januar 2017 af Kok Anders Karmark

Ingredienser til otte hotdogs:

  • 8 pølsebrød
  • 8 fedtfattige oksepølser
  • 1 tsk. rapsolie 
  • 200 g bacon i tern
  • 2 tomater i fine tern (til anretning)
  • 1 løg

Ingredienser til syltede rødløg:

  • 1 stort rødløg
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 100 g sukker 

Agurkecreme:
  • ½ agurk
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl græsk yoghurt (2 pct.)

Sådan gør du:

  • Steg baconternene på en forvarmet pande, til de er lysebrune og sprøde, og lad derefter det overskydende fedt dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Steg pølserne i ca. 15 min. på en middelvarm pande i 1 tsk. rapsolie, og vend dem 10-12 gange, så de får en ensartet stegeskorpe og farve.
  • Anret din hotdog.

Syltede rødløg: 

  • Når du skal sylte dine rødløg skal du snitte rødløget i fine strimler og vende det med eddike og sukker. Lad det trække, til sukkeret er opløst.

Agurkecreme:

  • Riv agurken på den fine side af et rivejern. Vend med 1 tsk. salt, og lad det stå i en halv time. Pres agurken grundigt i en sigte. Pres hvidløget i en hvidløgspresser.
  • Bland agurk, hvidløg og græsk yoghurt. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. hotdog: 

  • Energi: 708 kcal
  • Protein: 29,8 g
  • Fedt: 34,7 g
  • Kulhydrat: 72,4 g
  • Kostfibre: 5,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: