Laks i ovn Spar på fedtstoffet ved at bage din laks.

Opskrift: Laks i ovn med grønkål

Laks er sprængfyldt med sunde næringsstoffer, og bør derfor være på menuen mindst én gang om ugen. Prøv denne opskrift på laks i ovn med kartofler og stegt grønkål.

7. november 2016 af Martin Kreutzer

Ingredienser (2 personer):

  • En lille håndfuld bredbladede persilleblade

  • En lille håndfuld brøndkarse

  • En lille håndfuld dildspidser

  • 200 g små aspargeskartofler

  • Koldpresset rapsolie

  • 2 stykker laks a ca. 125 g

  • 2 fed hvidløg

  • Ekstrajomfruolivenolie

  • 200 g sortkål, grønkål eller savojkål

  • ¼ tsk. stødte tørrede chiliflager

  • Havsalt og kværnet sort peber

Læs om de mange sundhedsfordele ved laks her.

Fremgangsmåde:

  • Skyl de tre krydderurter, og slyng dem tørre, eller pak dem ind i køkkenrulle.

  • Skrub, og tør kartoflerne, gnid dem med rapsolie og salt, og vend dem med persille.

  • Bag dem i et ovnfast fad med bagepapir i ca. 25 minutter ved 200 grader.

  • Bag laksen i et ovnfast fad med bagepapir i 12 minutter ved 200 grader.

  • Pil hvidløgsfeddene, skær dem i fine skiver, steg disse gyldne i olivenolie, og læg skiverne på fedtsugende papir.

  • Skær kålen til. Hvis det er sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra og kasserer dette.

  • Skær bladene i mindre stykker. Skyl dem grundigt, og slyng dem tørre.

  • Steg kålen i 1 spsk. olivenolie. Krydr undervejs med salt, peber og chili.

  • Vend den med hvidløgschips.

  • Anret kålen med fisk, krydderurter og kartofler.

Næringsindhold pr. person:

  • Energi: 468 kcal.

  • Protein: 30,0 g.

  • Fedt: 28,0 g.

  • Kulhydrat: 28,9 g.

  • Kostfibre: 11,5 g.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: