Vegetarwrap
© Thomas Dahl

Opskrift: Vegetarwrap med hummus

Glem alt om, at vegetarkost ikke mætter! Denne vegetarwrap er propfyldt med proteiner, kostfibre, vitaminer og tonsvis af smag. Se den lækre opskrift her

30. april 2017 af Kasper Karmark Pedersen

Vegetar­wrap

med avocado, hummus, revede gulerødder, hvidkål, agurk, majs og raitadressing med sorte sesam.

Ingredienser:

  • 4 store fuldkornswraps
  • 2 avocadoer
  • 100 g gulerod
  • 100 g hvidkål
  • 100 g majs
  • 50 g agurk
  • 50 g tomat
  • 100 g græsk yoghurt, 2 % fedt
  • 1 tsk. sort sesam
  • 20 g friskhakket mynte
  • ½ tsk. salt

Ingredienser til hummus:

  • 100 g kikærter
  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sød chili
  • ½ dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Hummus:

  • Læg kikærterne i blød i et døgn. Kog derefter kikærterne i det vand, de har stået i blød i, til de er helt møre, ca. 1½ time.
  • Kør de kogte kikærter i en foodprocessor sammen de resterende ingredienser (mas lige hvidløget igennem en hvidløgspresser), til hummussen er tyk og ensartet.
  • Du kan også fint købe en færdig hummus, hvis du vil spare tid. 

Wrappen:
  • Skær agurk og tomat i meget fine tern. Vend dem med græsk yoghurt, mynte, sort sesam og salt.
  • Riv gulerødderne, snit hvidkålen meget fint, og skær avocadoen i skiver.
  • Smør hummussen godt ud på din wrap, så den fordeler sig på hele den ene side.
  • Læg avocadoskiverne i midten, og fordel de resterende ingredienser ud over wrappen.
  • Rul den hårdt sammen. Dette er især vigtigt, hvis den skal skæres ud til små snacks eller bruges som madpakke.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: