Frisésalat med lufttørret skinke

Sprød ret med kammuslinger og valnødder.

27. maj 2010 af Martin Kreutzer

Ingredienser til 4 personer:

100 g hvide bønner 12 skiver lufttørret skinke 12 kammuslinger Peber 400 g rødbede 2 spsk. balsamico glace 50 g valnødder 200 g frisésalat

Tilberedning: Skyl bønnerne, og læg i blød i min. 12 timer. Kog dem i letsaltet vand i en time. Lad dem afkøle.

Pak kammuslingerne ind i skinken, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, krydr med sort peber, og stil dem i en 200 grader varm ovn i 20 min.

Skræl de friske rødbeder, og snit dem i meget fine skiver på et rivejern. Gnid dem med balsamico. Hak valnødderne.

Rens salaten, og brug den som bund for de marinerede rødbeder, bønner og valnødder, og læg kammuslinger med lufttørret skinke ovenpå.

Derfor er retten sund: Retten indeholder mange hjertevenlige n-3-fedtsyrer fra både valnødder og muslinger. Er desuden meget jernholdig.

Tips: Du kan fryse de hvide bønner, hvis du koger en stor portion, eller du kan købe bønnerne på dåse, hvis du har lidt travlt.

Energi pr. person

Energi: 405 kcal Fedt: 14 gram Protein: 33 gram Kulhydrat: 35 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: