© Valling.com

Salat med kylling, porrer og pærer

Kylling er en klassiker, der altid gør sig godt i salatskålen. Her er den kombineret med ingredienser som brune ris og porrer, der tilsammen giver et godt måltid til den aktive mand.

30. januar 2014 af Christian Bitz.

Mættende salat: Kylling med porrer og pærer (til 2 personer)

Ingredienser: 2 dl brune ris (eller quinoa) 4 dl vand med en god hønsebouillon 2 kyllingefileter eller -bryststykker ½ porre 1 pære 2 spsk. rosiner Salt og peber 1/5 dl yoghurt naturel eller ymer 1 romainesalathoved

Tilberedning: Kog de brune ris i hønsebouillon. Brug en gryde med låg. Hæld evt. overskydende vand fra og køl ned. Steg kyllingekødet på en pande og skær det i strimler. Kom kyllingestrimler, fintsnittede porrer, pæretern og rosiner ned i den afkølede ris eller quinoa. Vend det hele med yoghurt, salt og peber og servér det hele på en bund af romainesalatblade.

Sunde fordele: Brune ris/quinoa mætter og giver sammen med kyllingen masser af proteiner. Kylling er en klassiker, der altid gør sig godt i salatskålen. De søde rosiner giver god energi og står godt til den syrlige yoghurt. Tilsammen giver ingredienserne et godt måltid til den aktive mand.

Superfrø Quinoa er en af verdens sundeste frøsorter, fordi den har et højt proteinindhold og rummer masser af fibre. Quinoa har en let nøddeagtig smag, mætter og indeholder masser af vitaminer og mineraler. Prøv at bruge den i stedet for ris og pasta.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: