Spinatsalat med oksekød

Jernbombe med oksekød og sesamdressing.

26. maj 2010 af Martin Kreutzer

Ingredienser til 4 personer: 800 g oksefilet Olivenolie Havsalt Peber 150 g rødbede 150 g knoldselleri 150 g gulerod 100 g persillerod 2 spsk. olivenolie 2 spsk. balsamico 1 spsk. sesamfrø 100 g babyspinat

Tilberedning: Fjern synlig fedt fra kødet, gnid det med olie, og krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad, og intervalsteg det: 15 min. ved 200 grader. Herefter hviler kødet i fadet udenfor i 15 min. Nu steger det igen 15 min. i den 200 grader varme ovn og hviler herefter i 15 min. Kødet skal stege og hvile i lige lang tid. Skær kødet i fine skiver.

Skær frisk rødbede, knoldselleri, gulerod og persillerod (eller pastinak) i tern, krydr med salt og peber, og rist dem på pande. Lav dressing af balsamico glace og sesamfrø, og vend rodfrugterne heri. Anret dem med babyspinat og skiver af kød. Brug evt. mindre kød pr. person, og gem til næste dag.

Derfor er retten sund: Indholdet af fordøjelsesfremmende kostfibre er enormt. Immunforsvaret styrkes desuden af talrige plantestoffer, carotener.

Energi pr. person

Energi: 340 kcal Fedt: 12 gram Protein: 37 gram Kulhydrat: 18 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: