Sprød rødbedesalat med æble og hytteost

Rødbeden er, med sit tårnhøje indhold af det præstationsfremmende stof nitrat, genial træningsmad. Kombinér den gerne med en fedtkilde og lidt syre som i salaten her.

5. august 2014 af Mads Persson/smagnu.dk.

Rødbedesalat med æble og hytteost er en opskrift, der er lige til at gå til. Opskriften på denne rødbedesalat er med ingredienser til tilbehør til 8 personer.

Ingredienser til rødbedesalat:

5-6 rødbeder 2 æbler 1 rødløg 4 spsk. hytteost (10 %) 1 spsk. æblecidereddike 2 spsk. rapsolie 2 spsk. græskarkerner, ristede 1 bdt. purløg, fintskåret

Sådan laver du rødbedesalat:

1. Giv halvdelen af rødbederne et opkog og lad den anden halvdel forblive rå. Opkog dem ved først at lægge rødbederne i koldt vand og derefter varme dem op i en gryde. Så snart det koger, skal rødbederne op igen.

2. Skræl både de kogte og de rå rødbeder og hak dem i fine, små tern. Hak også æbler og rødløg i samme størrelse tern som rødbederne.

3. Bland det hele sammen til en rødbedesalat med hytteost, æblecidereddike, rapsolie og græskarkerner og drys til sidst med masser af purløg.

Klik her, hvis du vil vide mere om hvorfor det er godt at spise rødbedesalat, kan du læse mere om rødbeder, der betegnes som superrodfrugt.

Boost din rødbedesalat Rødbedesmagen kan være lidt dominerende i en rødbedesalat, så kom gerne et syrligt æble i salaten. Bager du rødbeden, kan den matches med andre rodfrugter, som giver smagen ekstra kant. Kombinér med en fedtkilde, da flere af de stoffer, som er til gavn for immunforsvaret, er fedtopløselige og udnyttes bedst med fedt i retten. Hytteost, fede kerner og frø er gode bud.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: