vegetarhotdog
© Thomas Dahl

Vegetarhotdogs

Opskrift: Vegetarhotdog med hjemmelavet pølse af rodfrugter, æg og kikærtemel.

2. januar 2017 af Kok Anders Karmark

Ingredienser til otte hotdogs:

  • 8 pølsebrød 
  • 2 tsk. rapsolie
Til vegetarpølserne:
  • 150 g fintrevet selleri
  • 150 g fintrevet gulerod
  • 150 g finthakket løg
  • 150 g kikærtemel
  • 2 æg
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. spidskommen
Til auberginepuré:
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Syltede rødbeder:
  • 100 g rødbede
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 100 g sukker

Til anretning:
  • 150 g knoldselleri 
  • 1 peberfrugt 
  • 100 g tomatpesto

Sådan gør du: 

Vegetarpølser:

  • Bland alle ingredienserne godt sammen. Form massen til 8 pølser, og steg dem på en forvarmet pande i 1 tsk. rapsolie.

Auberginepuré:

  • Skær auberginen i tern, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Vend auberginetern og hvidløg sammen med 1 spsk. olivenolie. Bag blandingen i en 240 grader forvarmet ovn i ca. 10-12 min.
  • Lad det køle af i 2 min., og kør det så til en lind masse i en foodprocessor, eller mos det godt med en gaffel. Smag til med salt og peber.

Syltede rødbeder:

  • Skær rødbeden i tynde strimler. Vend dem med sukker og eddike, og lad dem trække, til sukkeret er helt opløst.

Anretning:

  • Skær sellerien i fine tern, og steg dem på en meget varm pande i 1 tsk. rapsolie.
  • Skær peberfrugten i tynde strimler, og bag/grill dem i en 275 grader forvarmet ovn.
  • Anret din hotdog med tomatpesto.

Næringsindhold pr. hotdog: 

  • Energi: 516 kcal
  • Protein: 17,7 g
  • Fedt: 15,4 g
  • Kulhydrat: 82,2 g
  • Kostfibre: 11 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: