Pizza eller burger: Hvad er sundest?

Ved du, hvilken af de to fastfood-alternativer, der indeholder flest kalorier? Find også ud af, hvilken der giver mest næring og flest fibre!

6. oktober 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er de færreste, der kan holde sig til altid at spise sundt. De fleste af os har nogle dage, hvor det eneste vi har lyst til, er fastfood. Vi har fundet ud af, hvilken der er den mindst usunde.

Pizza eller burger: kalorier

Overordnet set indeholder 2 stykker pizza omtrent 480 kalorier, mens en cheeseburger med samme vægt i gennemsnit kun indeholder 350 kalorier. Pizzaens store størrelse kan desuden få os til at spise mere.

Pizza eller burger: kulhydrater

De kulhydrater, der er repræsenteret i pizza og burger er mestendels raffineret sukker. Raffineret sukker mangler fibre og holder os ikke mætte i længere tid. De to stykker pizza indeholder i gennemsnit 61 gram kulhydrater, mens burgeren nøjes med 28 gram af de tomme kulhydrater.

Pizza eller burger: fedt

De 2 stykker pizza indeholder 18 gram fedt, 8 af de gram udgøres af det skadelige mættede fedt. Burgeren derimod indeholder mere fedt, hele 19,8 gram - heraf 9 gram mættet fedt. Indtag af fødevarer med et højt indhold af fedt er kædet sammen med fedme og diabetes.

Pizza eller burger: natrium

For at fødevarer skal kunne betegnes som sunde, bør de indeholde 500 mg natrium eller mindre per måltid. Hverken pizzaen med sine 924 mg eller burgeren med sine 976 mg kan holde sig herunder.

Hvis du ønsker at spare på kalorierne, er det altså burgeren du skal gå efter. Hvis du derimod prøver at skære ned på dit indtag af natrium, er pizzaen bedre at kaste sig over. Du kan også besøge vores udgaver af sund pizza og sund burger.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: