Burger med pulled beef


© Thomas Dahl

Pulled beef-burger med æble

... Også kendt som slow cooking-burgeren.

1. august 2017 af Anders Karmark

Pulled beef-burger

Ingredienser til fire burgere:

4 fuldkornsboller
700 g oksebryst
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
½ agurk
1 hovedsalat
2 løg snittet i fine tern
1 æble
1 spsk. fintrevet peberrod
2 spsk. pickles
2 spsk. græsk yoghurt
½ tsk. salt
1 rødløg
1 spsk. sukker
2 spsk. eddike

Sådan gør du

  • Skær eventuelle fedtkanter af oksebrystet. Læg kødet i et ovnfast fad med løg i tern, salt, peber og lidt vand i bunden. Dæk godt til med sølvpapir eller et låg. Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 3 timer. Kig til det indimellem, og sørg for, at der hele tiden er lidt væske i bunden af fadet.
  • Lad kødet køle lidt af, og pluk det sammen med sky og løg fra fadet. Pak kødet i sølvpapir, så det holder sig lunt.
  • Snit rødløget i strimler, og vend det med sukker og eddike. Lad det stå og trække, til sukkeret er opløst. Vend rundt indimellem (kan evt. laves dagen før).
  • Rør pickles, græsk yoghurt, revet peberrod og ½ tsk. salt sammen til en tyk dressing.
  • Pluk 4-8 store blade af hovedsalaten, og skyl dem godt. Skær agurken i skiver, og skær æblet i fine tern.
  • Lun bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 2 min.
  • Smør bollerne med dressing, og saml din burger.

Nærings­indhold pr. burger:

Energi: 595 kcal
Protein: 59,5 g
Fedt: 13,8 g
Kulhydrat: 61,2 g
Kostfibre: 7 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: