Pizza
© Thomas Dahl

Snup en (lidt sundere) pizza-slice

Pizza har ry for at være en heftig kaloriebombe på middagsbordet, men sådan behøver det ikke at være. Her får du 6 opskrifter, hvor vi har skruet op for sundheden uden at gå på kompromis med den lækre smag. Snup et par slices til en god salat efter træning og restituér med god samvittighed.

16. januar 2018 af Anders Kamark

Hvilken pizza er din favorit? 

Inden du vælger din favoritpizza, får du her en opskrift på en lidt sundere pizzabund og tomatsovs. Velbekomme.

Opskrift på fuldkorns­pizzabund

(til 1 pizzabund på ca. 35 cm i diameter)

Ingredienser:

10 g gær
1,75 dl vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
175 g fuldkornsmel
75 g hvedemel
1 tsk. olivenolie


Sådan gør du:

  • Bland vand med gær, sukker og olivenolie. 
  • Bland mel i, når gæren er opløst. 
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min. 
  • Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er selvfølgelig en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig her.
  • Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.

Opskrift på tomatsovs

Ingredienser:

2 dl hakkede dåsetomater
1 tsk. paprika
1 spsk. tørret provencekrydderi
1 tsk. salt og ½ tsk. peber


Sådan gør du:

  • Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.
Den lynhurtige pizza
Nemt og lækkert © Thomas Dahl

Den lynhurtige pizza

Med tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola

Ingredienser:

1 pizzabund (lav evt. dejen dagen før, eller køb en færdig)
1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella
100 g parmaskinke i skiver
½ rød peber
1 tsk. tørret timian eller provencekrydderi
50 g rucola


Sådan gør du:

  • Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på pizzabunden. 
  • Skær parmaskinken i strimler (ca. 1 cm brede).
  • Skær peberfrugten i tynde strimler. 
  • Fordel mozzarella, skinke, rød peber og tørret timian i den nævnte rækkefølge oven på tomatsovsen, og bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  • Fordel rucolaen på den færdige pizza, og servér. 

Nærings­indhold pr. pizza:

Energi: 1574 kcal
Protein: 87,1 g
Fedt: 49,3 g
Kulhydrat: 210,5 g
Kostfibre: 30 g

Den grønne pizza
© Thomas Dahl

Den grønne pizza

Med kartoffel, broccoli, cream cheese, aubergine og friskrevet parmesan

Ingredienser:

1 pizzabund
100 g cream cheese (gerne fedtreduceret)
50 g kartoffel
50 g broccoli
½ aubergine
1 spsk. friskhakket rosmarin
50 g friskrevet parmesan


Sådan gør du:

  • Skær auberginen i små tern a ca. 1 x 1 cm, og vend dem rundt med 1 tsk. salt. 
  • Bred dem ud på en plade eller et stykke bagepapir. 
  • Lad dem dræne for væske i ca. 10 min. 
  • Hæld væsken fra.
  • Fordel cream cheese i et jævnt lag på pizzabunden. 
  • Skær kartoffel i meget tynde skiver, og fordel skiverne ovenpå. 
  • Læg de drænede auberginetern ovenpå, og riv broccolien udover. 
  • Fordel til sidst parmesan og rosmarin øverst. 
  • Bag pizzaen midt i en 200 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min. 
  • Har du en pizzasten, er det at foretrække.

Nærings­indhold pr. pizza:

Energi: 1418 kcal
Protein: 65,6 g
Fedt: 35,1 g
Kulhydrat: 225 g
Kostfibre: 31,2 g
Den pizza med tun
© Thomas Dahl

Den pizza med tun

Med tomatsovs, tun, oliven, revet mozzarella, friske tomater og råsyltet rødløg

Ingredienser:

1 pizzabund
1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella (fedtreduceret)
100 g tun i vand
50 g stenfri sorte oliven
5 cherrytomater
½ rødløg
2 spsk. balsamico
1 spsk. sukker


Sådan gør du:

  • Snit det halve rødløg, og vend det i balsamico og sukker. 
  • Skær oliven i mindre stykker.
  • Dræn tunen godt for væske. 
  • Fordel tomatsovsen jævnt på pizzabunden. 
  • Fordel så mozzarella, tun og til sidst oliven oven på tomatsovsen. 
  • Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min. 
  • Har du en pizzasten, er det at foretrække.
  • Skær cherrytomaterne i både, og pynt pizzaen med dem samt de råsyltede rødløg, og servér.

Nærings­indhold pr. pizza:

Energi: 1510 kcal
Protein: 88,2 g
Fedt: 34,5 g
Kulhydrat: 226,9 g
Kostfibre: 32 g
Den kalorie­lette pizza
© Thomas Dahl

Den kalorie­lette pizza

Med blomkålsbund, kalkun­bryst, avocado, ærter, spinat og revet mozzarella 

Ingredienser – bunden (Kan også laves med almindelig bund):

½ stort blomkålshoved
1 æg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. havregryn
1 tsk. salt og ½ tsk. peber


Ingredienser – fyld:

1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella
100 g tynde kalkunstrimler
30 g babyspinat
1 avocado
50 g ærter
1 spsk. sesamfrø


Sådan gør du:

  • Blomkålen køres til en meget fin masse i en foodprocessor. 
  • Bland herefter blomkålen med de øvrige bund-ingredienser til en klæbrig masse. 
  • Fordel den i et jævnt lag (ca. 3 mm tykt) på et stykke bagepapir i en bradepande. 
  • Bag bunden i en 225 grader forvarmet ovn i 15 min.
  • Fordel tomatsovs, ost, babyspinat, kalkun og sesamfrø i den nævnte rækkefølge på den forbagte pizzabund, og bag den videre midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min. 
  • Skær avocadoen i strimler, og fordel dem og ærterne på pizzaen, når den er ude af ovnen.

Nærings­indhold pr. pizza:

Energi: 1080 kcal
Protein: 72,4 g
Fedt: 69,6 g
Kulhydrat: 54,1 g
Kostfibre: 21,3 g
Den fiber­rige pizza
© Thomas Dahl

Den fiber­rige pizza

Med kyllingestrimler, sojabønner, majs og revet mozzarella

Ingredienser:

1 pizzabund
1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella
50 g majs
50 g fintsnittede løg
50 g kogte sojabønner
150 g kyllingefilet
Frisk oregano


Sådan gør du:

  • Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på din pizzabund. 
  • Fordel derefter 4/5 af osten oven på tomatsovsen og derefter majs, løg og sojabønner. 
  • Skær kyllingefileten i tynde strimler, og fordel den øverst og til sidst det sidste af osten. 
  • Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min. 
  • Har du en pizzasten, er det at foretrække. 
  • Pynt pizzaen med frisk oregano, efter at den er kommet ud af ovnen.

Nærings­indhold pr. pizza:

Energi: 1762 kcal
Protein: 99,9 g
Fedt: 46,5 g
Kulhydrat: 253 g
Kostfibre: 35,5 g
Den luksuriøse pizza
© Thomas Dahl

Den luksuriøse pizza

Med soltørrede tomater, bøffelmælksmozzarella, bresaola og artiskokhjerte

Ingredienser:

1 pizzabund
100 g cherrytomater
50 g soltørrede tomater
100 g bøffelmælksmozzarella
100 g bresaola i skiver
50 g artiskokhjerter
50 g revet parmesan
30 g frisk basilikum
1 tsk. salt og ½ tsk. peber


Sådan gør du:

  • Hak cherrytomaterne og de soltørrede tomater fint, og vend dem rundt med salt og peber. 
  • Lad det stå i 10 min., og dræn dem derefter for væske i en si.
  • Fordel derefter de hakkede tomater jævnt på pizzabunden. 
  • Skær artiskokhjerter i mindre stykker. 
  • Skær bøffelmælksmozzarellaen i skiver, og læg dem oven på tomaterne. 
  • Derefter bresaola og artiskokhjerter.
  • Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min. 
  • Har du en pizzasten, er det at foretrække. 
  • Fordel revet parmesan og frisk basilikum på den færdigbagte pizza. 

Nærings­indhold pr. pizza:

Energi: 1862 kcal
Protein: 108,8 g
Fedt: 61,8 g
Kulhydrat: 235,5 g
Kostfibre: 35 g

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: