Tallerken med æg og rugbrød
© Thomas Dahl

Spinat sauté med æg

Mangler du inspiration til lækre, sunde og hurtige hverdagsretter med æg. Så prøv spinat sauté med pinjekerner, æg og hytteost.

24. oktober 2017 af Anders Karmark

Spinat sauté med pinjekerner, æg og hytteost

Med et højt indhold af både vitaminer, jern, selen og protein er ægget en oplagt grundsten i kosten – ikke mindst for dem, der lever et aktivt liv. Og så kan æg nemt flettes ind i stort set et hvilket som helst hovedmåltid. Prøv f.eks. denne lækre spinat sauté med pinjekerner, æg og hytteost.

Ingredienser (til 4 pers.):

8 æg
300 g frisk spinat (evt. babyspinat)*
2 løg
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
2 knsp. stødt muskatnød
2 dl hytteost
½ rød peberfrugt**
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g pinjekerner

*Spinat indeholder masser af kalk til knoglerne.

**Rød peberfrugt har et meget højt indhold af C-vitamin. En enkelt rød peber giver dig 3 gange den daglige anbefalede mindstedosis. 

Sådan gør du:

  • Snit løg og peberfrugt i fine tern.
  • Sautér løgene i olivenolie på en meget varm forvarmet pande, til de er blanke. Tilsæt spinaten på panden, og sautér, til spinaten har trukket sig sammen, og væsken er fordampet (ca. 1-2 min.).
  • Tilsæt æg, muskatnød, salt og peber, og sautér det hele. Vend løbende det hele rundt, så æggemassen sætter sig sammen med spinaten.
  • Rist pinjekernerne på en pande i 4-5 min. ved middel varme.
  • Servér med hytteost, de røde pebertern, pinjekerner og evt. et stykke groft brød til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 454 kcal
Protein: 29,5 g
Fedt: 32,5 g
Kulhydrat: 13,5 g
Kostfibre: 2,8 g

æg
Derfor skal du spise æg

Proteinet i æg udmærker sig ved at indeholde alle de essentielle aminosyrer i næsten perfekt balance. Det er der ikke andre fødevarer, der kan præstere. Og så indeholder æg også masser af vitaminer og jern. 

© iStock

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: