Burger med steak og æg
© Thomas Dahl

Steak-burger med spejlæg

Elsker du en snasket og saftig burger? Så er denne gourmet burger med steak og æg lige noget for dig.

1. august 2017 af Anders Karmark

Steak-burger

Ingredienser til fire burgere:

4 flanksteaks (100-125 g) af oksefilet el.lign. uden fedtkant*
4 fuldkornsboller
4 æg
½ hoved lollo bionda-salat
3 store løg
2 tomater
½ agurk
1 tsk. sukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olie
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. tabasco
1 tsk. paprika
2 spsk. ketchup
Salt og peber
Lidt olie til stegning


*Begræns madspild, og brug evt. rester fra gårsdagens oksesteg.

Sådan gør du

  • Skær tomat og agurk i fine tern, og vend dem sammen med sukker og hvidvinseddike.
  • Snit salaten fint.
  • Rør mayonnaise, græsk yoghurt, tabasco, paprika, ketchup, ½ tsk. salt og et knips peber sammen til en tyk dressing.
  • Skær løg i halve ringe, og sautér dem i olien på en pande, til de er bløde og lysebrune.
  • Opbevar dem tildækket i en skål, så de holder sig lune.
  • Steg dine steaks på en meget varm forvarmet pande i ca. 1-2 min. på hver side.
  • Tag dem af panden, og lav med det samme fire spejlæg på den stadig varme pande.
  • Lun bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 2 min.
  • Saml din burger med spejlægget øverst.

Nærings­indhold pr. burger:

Energi: 661 kcal
Protein: 41 g
Fedt: 32,1 g
Kulhydrat: 56,2 g
Kostfibre: 6,7 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: