Pistacienødder Kaldes superfood, fordi de modvirker betændelsestilstande i kroppen. © Colourbox

Hvad er superfood?

Jeg har hørt flere bruge udtrykket superfood om bestemte madvarer. Men jeg er i tvivl om, hvad betegnelsen dækker over. Kan I gøre mig klogere?

Superfood er en omstridt betegnelse, der dækker over, at nogle madvarer er betydelig sundere end andre.

Superfood indeholder fx ekstra mange vitaminer og sunde farvestoffer fra planter, de såkaldte fytokemikalier, og til gengæld lave mængder mættet fedt eller andet, som vi ikke bør spise for meget af.

Betegnelsen er omstridt, fordi mange kosteksperter ikke mener, man bør simplificere budskabet så meget. Det kan nemlig efterlade nogle med det indtryk, at bare man husker at spise nogle superfoods, bliver det okay at spise en masse usunde ting.

Super-listen Ifølge en stor videnskabelig undersøgelse fra Institute of Food Technologists i USA kan 16 madvarer med en vis ret kalde sig superfoods:

  • Tomater

  • Brombær

  • Blåbær

  • Byg

  • Brune ris

  • Rug

  • Quinoa

  • Boghvede

  • Mandler

  • Hasselnødder

  • Pekannødder

  • Pistacienødder

  • Valnødder

  • Broccoli

  • Blomkål

  • Granatæbler

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: