Vegetar-burger
© Thomas Dahl

Vegetar-burger med karry­dressing

Er du vegetar, eller har du bare lyst til en saftig og velsmagende burger uden kød? Så har du fundet den helt rette opskrift.

1. august 2017 af Anders Karmark

Vegetar-burger

Ingredienser til 4 ‘boller’*:

400 g blomkål
100 g squash
250 g gulerod
1 dl mandelmel
1 1/2 spsk. sesamfrø
1 1/2 spsk. chiafrø
1/2 dl hakket persille
3 æg
100 g revet parmesanost
1/2 tsk. chiliflager
1 tsk. salt


*Du kan selvfølgelig også bruge en alm. fuldkornsbolle i stedet for grønsags­bollerne. 

Ingredienser til 4 vege­tar­bøf:

150 g revet kartoffel
100 g finthakket løg
75 g fintrevet squash
75 g fintrevet gulerod
50 g kikærtemel
1 tsk. salt
1 spsk. engelsk sauce
1 knips peber
1 tsk. chilipasta
2 æg


Ingredienser til karrydressing:

2 spsk. mayonnaise
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. karry
1 knips salt
1 tsk. sød chili

Sådan gør du

Grønsagsboller

  • Blend blomkål, squash og gulerod fint. 
  • Hæld blandingen i en skål, og tilsæt mandelmel, æg og alle de øvrige ingredienser. 
  • Vend det hele godt sammen. 
  • Form otte halve ‘boller’, og bag dem i en 200 grader varm ovn i 15 min.

Vegetarbøf

  • Bland alle ingredienserne godt sammen til en tyk masse.
  • Fordel massen i 4 forme (ca. 12 cm i diameter), og bag dem ved 170 grader i 20 min.
  • Lad ‘bøfferne’ køle af, og steg dem så sprøde på en forvarmet pande i ca. 30 sek. på hver side.

Karrydressing

  • Bland alle ingredienser sammen til en tyk dressing.
  • Saml, og anret din burger.

Nærings­indhold pr. burger:

Energi: 543 kcal
Protein: 31 g
Fedt: 31,7 g
Kulhydrat: 40,1 g
Kostfibre: 11,3 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: