5 grunde til, at tequila faktisk kan være sundt for dig

Mange af os har dårlige erfaringer med tequila, men nu viser det sig, at den skarpe alkohol faktisk har en række sundhedsfordele. Så frem med salt og citron!

8. marts 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Alkohol bliver aldrig sundt, men du kan vælge din alkohol med omhu og derved sørge for, at du får nogle små sundhedsfordele ud af dit alkoholindtag. 

Det at drikke tequila kan rent faktisk have nogle sundhedsfordele forbundet til sig. Det kræver dog, at man ikke benytter sig af metoden, hvor man går op i baren og bestiller 10 shots tequila, og derefter hakker dem ned én efter én. Heller ikke metoden, hvor tequilaens smag er forsøgt maskeret af sukkerholdige læskedrikke eller andre former for alkohol fungerer. 

Tab dig med tequila

Tequila er lavet på agave, der er en form for sukkulent-plante, og det er altså agaven, der er skyld i sundhedsfordelene. 

Hvis man nyde et shot ren tequila inden frokost, så vil det sætte gang i forbrændingen, og hvis man indtager det umiddelbart efter et måltid vil det styrke fordøjelsen. Begge ting er som bekendt en fordel, når man ønsker et vægttab. 

Tequila kan hjælpe dig af med søvnløshed

Et shot ren agave-tequila inden sengetid kan hjælpe dig med at slappe af og glemme de værste bekymringer, og derved give dig en bedre nattesøvn. 

Tequila er godt for dem med maveproblemer 

De, der lider af maveproblemer og tager medicin for eksempelvis Crohn’s, IBS, eller colitis kan have særligt godt af tequila. Dette er tilfældet, fordi fructanen kan skabe en form for beskyttende hinde omkring medicinen, således at den ikke bliver nedbrudt af mavesyren på sin vej mod tyktarmen. 

Tequila er probiotika 

Agavens fructan kan få kroppen til at holde på de sunde bakterier - ligesom yoghurt. Det kræver blot, at man indtager den rene agave-tequila ofte og i små mængder.

Tequila stimulerer insulin-produktionen 

Agaven indeholder fructan, der ikke kan blive optaget i kroppen, derved fungerer fructan som fibre. Dette er tilfældet, fordi selvom fructan nedbrydes som glukose, så kan det passere gennem kroppen uden at give store udfald i blodsukkerniveauet. 

Så udover, at agaven sætter naturligt gang i insulin-produktionen, så kan det også nydes at diabetikere og andre, der forsøger at holde styr på deres blodsukker. 

Studiet


Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: