5 sportsgrene der trender lige nu

Det gode vejr byder på rig mulighed for at komme udenfor og afprøve nye sportsgrene. Vi har samlet en håndfuld sportsgrene, som enten er superpopulære lige nu eller er godt på vej til at blive det.

6. april 2017

Vær godt klædt på til den hårde træning. Få en lækker træningstrøje fra Craft eller Kari Traa og spar op til 718 kr.

Enkelte sportsgrenes popularitet kan variere rigtig meget – og med ganske få års mellemrum. Her er fem sportsgrene, som enten allerede er superpopulære, eller som har nydt større popularitet i de senere år.

Surfing

Kendte surfere som Chris Holler, Robert Storm og Oliver Hatkopp har gjort surfing endnu mere populært de senere år, end det har været længe.

Det er bestemt muligt at surfe her i Norden, men flere vælger stadigvæk at tage på surfing-ferier i udlandet, hvor man går på surferskole, lærer de basale teknikker og gradvist bliver bedre. Lidt a la skiskolerne på vinterferien.

Rulleskøjter

I 90’erne blomstrede rulleskøjtens popularitet for alvor, og mange kan nok huske in line-skøjten som var et kæmpe hit. Rulleskøjter har dog fået en renæssance, hvilket formentlig hænger sammen med, at 90’erne bliver dyrket igen.

Men rulleskøjteløb er faktisk også ganske god træning for især dine baller og lår – og det eneste udstyr du behøver er et par (rulle)skøjter og noget asfalt. 

Klatring

Klatring er en evigt populær sportsgren, som har også nydt stigende popularitet på det seneste.

Træningsmæssigt er der mange fordele ved klatring, da din krop bliver gennemarbejdet hele vejen rundt.

Udover at det gør dig stærk i hele kadaveret, gør klatring dig også smidig. Som en bonus har det vist sig at stimulere hjernen og virke afstressende.

Ekstremløb

En sportsgren som i den grad er blevet populær er de forskellige former for ekstremløb. Ekstremløb findes i mange variationer.

Der er de ultralange løb, som kan foregå på ekstreme steder på kloden som f.eks. Arktis eller i Death Valley, USA. Der er også andre mere varierede løb som Ninja Warrior, Nordic race og mange flere. her er løbene væsentligt kortere men indeholder diverse forhindringer, som løbernes skal besejre ude på ruten.

HIT-træning

HIT eller højintensiv træning. Denne type træning kan antage mange former og kan hedde flere forskellige ting. HIT, HIIT, Cross Fit etc. Fælles for dem er, at de indeholder øvelser med høj intensitet i relativt korte serier eller intervaller.

Træningen giver både styrke, smidighed og udholdenhed. Denne måde at træne på er desuden blevet meget populær, da de korte hårde intervaller er hurtigt overstået og sparer tid i en travl hverdag. 

Klædt rigtigt på til den hårde træning

Uanset hvilken sportsgren eller træningsform du er mest til, er det rigtige udstyr og påklædning afgørende for at få mest muligt ud af træningen.

Med Aktiv træning kan du lige nu få en rigtig flot og supergod træningstrøje fra Kari Traa eller Craft.

Læs mere om trøjerne og det gode tilbud her og spar op til 718 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: