© Scanpix

Lær af vinter-OL's stjerner

Vinter-OL samler nogle af verdens mest veltrænede sportsfolk. Vi stak hovedet inden for i træningslokalet for at høre, hvordan de kommer i kanonform og leverer en toppræstation. Her får du deres tre bedste tips.

22. januar 2014 af Thomas Reckmann

Sverige hører til i den absolutte verdenselite, når det gælder vintersport. Aktiv Træning har talt med nogle af svenskernes største medaljefavoritter for at høre, hvad de gør for at komme i topform og ramme dagen.

Vi bad dem give os et lille indblik i deres træning og komme med nogle fif, som også motionister kan bruge - uanset om de dyrker vintersport eller ej.

Langrendsløberen Marcus Hellner Marcus Hellner vandt dobbelt OL-guld i 2010 ved både at vinde 30 km langrend og stafetten. I 2011 blev han verdensmester på den 1,5 km lange sprintdistance.

Mål: Topkondition Min metode: Hårde intervaller Uden for sæsonen laver jeg meget mængdetræning, men efterhånden som konkurrencerne nærmer sig, bliver inter-valtræning vigtig. Et af mine hårdeste træningspas er 5-minutters-intervaller i bakker med et par minutters hvile imellem. For at kvalitetens skyld holder jeg mig til at lave seks intervaller på den måde.

Mål: Bedre teknik Min metode: Video Langrend er meget teknisk, det handler især om balance og om at udnytte den måde, du flytter vægten fra ski til ski på. Helt små detaljer afgør, om jeg finder den rigtige rytme, der giver tryk på skiene og mindsker energispildet. Jeg forsøger altid at tænke på min teknik under intervaltræning – det er jo i høj fart, at teknikken skal fungere. Få en eller anden til at film dig, mens du kører. På video kan du se, hvad du kan forbedre.

Mål: Større styrke Min metode: Frivend I opbygningsfasen træner jeg med vægtstang og skiver. Det er øvelser som frivend og squat – 3 x 5-6 tunge løft et par gange om ugen. Mit fokus ligger på at arbejde korrekt med kropskernen, så jeg får en stabil overkrop, jeg kan udnytte under langrend.

Læs også 3 gode fif fra disse topatleter:

  • Slalom-eksperter André Myhrer

  • Skiskytten Carl-Johan Bergman

  • Speedskateren Johan Röjler

  • Ishockeyspilleren Jimmie Ericsson

Log ind som abonnent og se alle OL-stjernenes bedste tips

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: