DHL: Kom i form til DHL-stafetten på 4 uger

Kom i form til DHL-stafetten på 4 uger

Der er kun 4 uger til årets største løbe-event, DHL-stafetten. Har du ikke fået løbet i år, kan du stadig nå at komme i form. Er din kondition allerede god, løfter vores træningsprogram dig op i topform.

  • Aktiv Træning nr. 8, 2013
  • Foto: iStockphoto

DHL-stafetten er verdens største motionsløb, og snart skal over 100.000 danskere løbe med, når gigant-eventen skydes i gang i København, Odense, Århus og Aalborg.

DHL-stafetten er på én og samme tid motionsløb og firmafest, og ruten er lagt an på, at løbere og publikum er meget i kontakt med hinanden - både passive tilskuere og dem, som om lidt får stafetten og skal ud at løbe næste tur.

Derfor egner DHL-stafetten siger heller ikke særlig godt til at sætte personlig rekord på 5-km-distancen. Dertil er ruten for tætpakket med løbere og der er for mange skarpe og smalle sving. Alligevel vil de fleste gerne løbe i en god tid - eller i det mindste løbe lidt hurtigere end sidste år.

Sidstnævnte er i hvert fald et realistisk mål, som Aktiv Træning kan hjælpe dig med at nå.

DHL-stafettens uskrevne regler

Når så mange mennesker er samlet på lidt plads, bliver takt og tone ude på ruten ekstra vigtigt, hvis alle skal få en god oplevelse. DHL-stafetten er fantastisk til at få nye løbere på banen. Prøv derfor at være med til gøre løbeturen til en rar og hyggelig oplevelse.

Takt og tone i feltet

1. Skub aldrig. Ruten er ofte tæt pakket med løbere, men skub aldrig til nogen for at komme hurtigt frem.

2. Overhal varsomt. Det er svært at se bagud og vide, om man er ved at blive overhalet. Giv derfor altid signal om at du fx overhaler venstre om. Så har den foranliggende løber mulighed for at tage hensyn. Det kan jo sagtens være at vedkommende også er ved at skifte bane.

3. Hold albuerne inde til siden. Både fordi det er optimalt for løbestilen, men det er også dårlig stil at møve sig frem gennem feltet med albuerne hævet som en aggressiv rugbyspiller.

4. Løb ikke med musik i ørerne. Det er vigtigt, at du kan høre, hvis nogen prøver at kommunikere med dig bagfra. Du går også glip af stemningen og eventuelle motiverende tilråb fra holdkammeraterne, hvis du tramper af sted med Justin Timberlake i ørerne.

5. Pas på med voldsomme temposkift og accelerationer. Med mange mennesker foran dig på ruten kan det føles fristende at lege slalomkongen Alberto Tomba, eller kaste det stakkels bentøj ud i eksplosive accelerationer for at komme frem. Men det skaber stor uro i feltet og kan forårsage styrt. Kig frem og planlæg i stedet.

Læs om optimal træning op til DHL-stafetten

Se her, hvordan du kommer i form til årets DHL-stafet:

Abonnenter, download her.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Løb 5 km - find dit løbeprogram her

Løb 5 km - find dit løbeprogram her

5 km |

5 km er en perfekt distance for både ...

Læs mere
Sådan løber du 5 perfekte kilometer

Sådan løber du 5 perfekte kilometer

5 km løbeprogram |

Du står på stregen – klar til at levere ...

Læs mere
Løb 5 km uden stop om 12 uger

Løb 5 km uden stop om 12 uger

Program |

Programmet gør dig som minimum i stand ...

Se 5 km programmet
Tempotræning: 5 km

Tempotræning: 5 km

Løb |

Distancen er kort. Den kræver, at du ...

Sådan skal du tempotræne - 5 km
Ram topformen til DHL

Ram topformen til DHL

5 km løbeprogram |

Træner du klogt de sidste uger op til ...

Kom i form til DHL Stafetten
Nyeste
Løb 5 km - find dit løbeprogram her

Løb 5 km - find dit løbeprogram her

5 km |

5 km er en perfekt distance for både ...

Læs mere
Tre tips til DHL-stafetten

Tre tips til DHL-stafetten

DHL |

Tre konkrete tips til, hvordan du ...

Læs mere
Ram topformen til DHL

Ram topformen til DHL

5 km løbeprogram |

Træner du klogt de sidste uger op til ...

Kom i form til DHL Stafetten
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Løb den perfekte 5 km

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeLøb den perfekte 5 km

5 km |

Det kræver stor taktisk snilde at løbe ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>I form til DHL-stafetten

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeI form til DHL-stafetten

5 km løbeprogram |

Selv om du ikke løber i dag, kan du ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik