5 skæve sommerløb

Løb med dyr

Motionsløbet City Run Copenhagen går bl.a. gennem Zoologisk Have.

5 skæve sommerløb

Fra eksotiske dyr til øl og forhindringbaner – har du lyst til en anderledes løbeoplevelse, er der masser af muligheder denne sommer.

  • Af Jesper U. Larsen
  • 01-06-2015

København får et nyt løb, City Run Copenhagen, som går gennem Zoologisk Have. Det skal ikke handle om personlige rekorder og tidspres, men om oplevelser, siger folkene bag løbet. Her får du nogle af de anderledes løbeoplevelser, der venter i det danske sommerland.

City Run Copenhagen

Du kommer helt tæt på eksotiske dyr, når det nye City Run Copenhagen løber af stablen 23. august. Den 8,2 kilometer lange rute starter i gården ved Frederiksberg Slot og fortsætter ind i Zoologisk Have, hvor løberne bl.a. skal forcere Elefanthuset, inden turen fortsætter ad små stier ud i Søndermarkens smukke natur og kuperede terræn for at ende i den ikoniske arkitektur i Carlsberg Byen. Folkene bag løbet vil gøre op med personlige rekorder og tidspres. I stedet handler det om oplevelser. “Vi vil gerne skabe et løb på en rute, man ikke kommer til daglig, hvor alle sanser stimuleres, og hvor nye lyde, lugte og syn giver en ekstra dimension til løbet,” fortæller Andreas Carlsen, en af løbets bagmænd.

Se mere her

Svaneke Øl-Marathon

Øl og løb lyder måske ikke som en oplagt cocktail, men faktisk er der efterhånden en del danske løb, der kombinerer de to ting. Et af dem er Svaneke Øl-Maraton, der skydes i gang 25. juli. Den smukke rute går gennem et historisk område med vekslende terræn, og der er pitstop for hver 2,5 kilomter, hvor der kan tankes op med Svaneke Øl (og sundere sager, hvis man er til den slags). Hvert pitstop sin øltype. Er øl- og løbeformen ikke til en hel maraton, kan man også nøjes med en halv eller en kvart.

Color Run

Du kan stadig nå at opleve det populære Color Run på dansk grund i år. Løbet går i al sin enkelhed ud på, at man stiller til start i hvidt tøj og kommer i mål som et ekspressionistisk maleri efter at være blevet bombarderet med majsmel i forskellige farver på den 5 kilometer lange rute. På tre år er Color Run blevet et verdensomspændende fænomen med flere millioner løbere i mere end 30 lande. Prøv det denne sommer i Herning, Slagelse, Aalborg eller Kolding.

Se mere her

Etape København

Vil du prøve kræfter med maratondistancen og samtidig se lidt af København, så er løbet Etape København en oplagt mulighed. Etapeløbet i den danske hovedstad skydes i gang i slutningen af juni, og man kan løbe én eller flere etaper, som man lyster. Samlet vil man nå op på maratondistancen på 42,195 km, hvis man gennemfører alle etaper. Den 29. og 30. juni løbes der ved Christiansborg og Strandvejen. De følgende etaper foregår ved Kastellet og Carlsberg Byen, og der sluttes af ved Amager Strandpark.

Se mere her

Copenhagen Warrior

Der venter flere end 20 forhindringer på den 6 kilometer lange rute i Copenhagen Warrior, der finder sted den 20. juni i Valbyparken. Turen går bl.a. gennem det 15 meter lange mudderbassin og over den 5 meter høje Great Warrior Wall. Copenhagen Warrior er et amerikansk konceptløb, der går for at være verdens største løbsserie med mere end 650.000 deltagere fordelt på over 60 events verden over. Stemningen er uhøjtidelig og selvironisk, og det er både for mænd og kvinder.

Se mere her

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Test: Hvilken type løber er du?

Test: Hvilken type løber er du?

Test |

Test dig selv og find ud af, hvilken ...

Hvilken type løber er du?
Så hurtigt løber du halvmarathon

Så hurtigt løber du halvmarathon

Halvmarathon |

Indtast din 5-km tid og regn ud, hvor ...

Beregn halvmarathon tider
TEST: Hvor god er din cardioform?

TEST: Hvor god er din cardioform?

Løb |

En af de bedste konditionstests er ...

Hvor langt kan du løbe?
Top 3: Vildeste ekstremløb

Top 3: Vildeste ekstremløb

Ekstremløb |

For de fleste er et enkelt maraton ...

Læs mere
Løb 5 km - find dit løbeprogram her

Løb 5 km - find dit løbeprogram her

5 km |

5 km er en perfekt distance for både ...

Læs mere
Nyeste
Verdens 10 mest unikke marathonløb

Verdens 10 mest unikke marathonløb

Marathon |

Vi har samlet en liste over 10 af ...

Læs mere
Denne superhelt er hurtigst!

Denne superhelt er hurtigst!

Halvmarathon |

Verdensrekorden i halvmarathon for ...

Læs mere
21,1 skæve halvmarathon-tanker

21,1 skæve halvmarathon-tanker

Halvmarathon |

Vi har samlet 21,1 tanker, de fleste, ...

Læs mere
Gør lette løbesko mig hurtigere?

Gør lette løbesko mig hurtigere?

Løb |

Skal du løbe motionsløb, bør du ...

Læs mere
17 ting, kun langdistanceløbere forstår

17 ting, kun langdistanceløbere forstår

Løb |

Løbere er et sært folkefærd. Her er 17 ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik