37.000 løbere deltager i Tokyo Marathon. Næsten 10 gange så mange ansøgte om et startnummer. Det gør årets første Major-maraton-løb til et af de mest populære i verden.

Verdens største maratonløb. Vil du med?

Tokyo Marathon indleder for alvor marathon-sæsonen. Løbet er det første af de 6 såkaldte Marathon Major. Aktiv Trænings løbeekspert har løbet alle 6 og giver her en vurdering af dem.

22. februar 2017 af Bjarke Kobberø og Lasse Lyhne

Tokyo

Tokyo er måske ikke så kendt herhjemme, men det er et af verdens mest populære marathonløb. 320.000 mennesker anmodede om at løbe i 2017.

Japanerne er et kontrolleret folkefærd, så selvom der er mange tilskuere, så er der ikke samme hujen og råben som i fx USA. Til gengæld er der mange smil og blitzlys.

300.000 japanere har ansøgt om at deltage, så der er ikke mange billetter til os europæere, og derfor er det et svært løb at komme med i.

Boston

Verdens ældste maratonløb. Fantastisk stemning og en dejlig rute, hvis vinden er i ryggen, for modsat de andre er ruten en A-B rute.

Vil du selv løbe, skal du kvalificere dig på tid (ca. 3.15 for mænd) - eller være tålmodig.

London

Et af verdens hurtigste og mest præstigefyldte marathonløb for eliten. Stemningen i de smalle gader er intens og opløftende. Vil du selv løbe, er der ca. 4 års ventetid gennem arrangører. Alternativ kan du donere en masse penge til velgørenhed.

Berlin

Ruten i Berlin er ekstrem hurtig, og de sidste mange verdensrekorder er sat i Berlin. Rejsearrangørerne har masser af billetter til Berlin, så gennem dem er det relativt nemt. Berlin er ikke særlig eksotisk, men alt fra logistik til rute spiller maksimalt.

Chicago

En overset perle, der løbes på en smuk og hurtig rute langs Lake Michigan. De sidste kilometer ind mod mål løber man ind mod byens flotte skyline. Der er ikke så meget hype omkring Chicago, så løbet er relativt nemt at komme til.

New York

Årets sidste major er også det største. Over 50.000 løbere og millioner af tilskuere skaber det, der - i vores bog - er verdens bedste marathonløb. Ruten er ikke hurtig og logistikken ikke optimal, men oplevelsen er suveræn.

Du kan kvalificere dig på tid eller købe billet gennem en rejsearrangør.


Bliv løbeklar med Aktiv Træning

Hvis du har fået blod på tanden for at prøve et maratonløb, kan du blive klar med Aktiv Træning.

Lige nu kan du få den populære SHFT Pod, som hjælper dig med at få den rigtige løbeteknik, så du får optimalt udbytte ud af din løbetræning og undgår skader.

Få SHFT Pod med Aktiv Træning for en helt særlig pris. Se tilbudet lige her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: